Verjaardag in de winter

Verjaardag in de winter

door Kirsten

Jarig in de winter: goed getimed?! Een paar dagen vóór mijn verjaardag is Karin jarig. Zij woont in Nederland en haar email verhaalt over terrasjes, etentjes buiten en witte wijn ter verkoeling. Op 1 juli ben ik jarig en al is dat heus niet altijd even warm geweest in NL, in Nieuw-Zeeland zitten we middenin de winter.

Een vreemde ervaring... Op woensdag 1 juli om half zeven vertrek ik naar Featherston Station. Ik doe eens gek en neem de tweede trein van 7 uur maar "It's cancelled...," zegt de kaartjes mevrouw. Dus ik neem de derde en laatste trein om half acht en kom lekker in Wellington aan als het licht is geworden. Ook dat is winter.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Ik zie mijn groentetuin alleen in het weekend. Het gaat fantastisch: spruitjes, prei en kool, ze gaan allemaal als een tierelier. Voor mij helemaal in de wekelijkse weekend sprongen.

Deze woensdag 1 juli heb ik een grote tas bij me omdat ik ga trakteren. Niet een simpel taartje zoals in NL gebruikelijk is maar een heuse morning tea. Al mijn collega's hebben het geagendeerd: morning tea om half elf. Dat is na onze gezamenlijke vergadering.

Wim heeft saté gemaakt en luchtdicht verpakt, al met de pindasaus. Ik hoef het alleen maar even op te warmen in de magnetron. De nacht ervoor visioenen van exploderende saté maar alles gaat goed. Ik vind het wat vreemd om zo vroeg saté te eten maar mijn collega's hebben er geen last van. Ze vinden het heerlijk en ook mijn amandel en pijnboompitten cake gaat er in ja, als cake eigenlijk. De overheerlijke ananas uit de Pacific, werkelijk voortreffelijk, gaat er ook goed in.

Wim en ik hebben mijn verjaardag uitgebreid gevierd afgelopen weekend. We zijn 's ochtends met de eerste en enige trein op zaterdag naar Wellington afgereisd, hebben daar heerlijk een film gekeken, een wandeling gemaakt door de botanical gardens na eerst als heuse toeristen met de cable car naar boven te zijn gegaan (zie foto), geshopt en 's avonds naar een overheerlijk Indiaas restaurant gegaan.

Ook Wim is hier in de winter jarig en dat vinden we gek genoeg prima. Zo hebben we iets om ons op te verheugen in de winter. Kerst is immers middenin de Nieuw-Zeelandse zomer al proberen mensen het hier kunstmatig in onze winter na te doen. Maar wij vinden het niets al die nep midwinter Christmas Parties en diners.

De grootste reden dat we blij zijn met onze winterse verjaardagen - al zouden we wel op een terrasje een wijntje willen drinken - is dat we hopen dat onze KiWi Bed & Breakfast veel te volgeboekt zal zijn in de zomer om wat voor verjaardag dan ook te kunnen vieren!!!

Kirsten

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors