Couchsurfing

Couchsurfing

door Romy Quint

De winter is eindeloos lang. Vanaf de bank waarop ik wacht tot mijn been het weer doet, heb ik uitzicht op het skigebied waar ik mijn been brak. Hoe frustrerend het niets doen bij vlagen ook is; de dankbaarheid overheerst. Zonder de gastvrijheid van mijn baas en zijn vrouw was het immers einde oefening geweest. Ik vul mijn dagen met op de kinderen passen en... internetdaten!

Mijn vriendje in Nederland en ik hebben besloten er een punt achter te zetten, de lange (lange!) afstands relatie werkte voor ons niet. Een vriendin weet het beste medicijn tegen liefdesverdriet: een zogenaamde 'rebound'.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Maar hoe vind je die vanaf de bank? Voor ik het weet heeft ze een profiel aangemaakt op een datingsite en komen er tientallen profielen van kiwi's die een vriendinnetje zoeken voorbij.

Hoewel ik een aversie tegen deze onnatuurlijke manier van mensen ontmoeten heb, ga ik er toch in mee en voor ik het weet heb ik wat afspraakjes. Never say never; je weet immers pas of iets niets voor je is als je het geprobeerd hebt.

Het feit dat ik een kreupel pootje heb schijnt weinig uit te maken, met als gevolg dat ik me regelmatig kan verheugen op een charmante chauffeur die me mee neemt, weg van de bank, naar restaurant of bioscoop. De prins op het witte paard zit er helaas niet tussen. Kikkers blijven kussen dan maar! Of kiwi's?;-)

De lente is inmiddels begonnen en de natuur ontwaakt. De bloesems zijn prachtig en de zon voelt heerlijk warm aan na al die kou. Mijn stijve spieren komen weer een beetje op gang en ik kijk uit naar de vele wandelingen die ik deze zomer kan maken.

Binnenkort, wanneer de sneeuw gesmolten is, zijn de vele walking tracks die Nieuw-Zeeland rijk is weer toegankelijk. Dit zijn vaak meerdaagse hikes, waarbij je overnacht in hutten die op de route liggen. Ik heb nog wat fysiotherapie voor de boeg voordat ik me bepakt en bezakt kan verplaatsen, maar het is zeker iets om naar uit te kijken!

Stapje voor stapje gaat het de goede kant op. Ik kan weer voor mezelf zorgen en heb een nieuw appartement gevonden. Paardrijden zit er nog niet in maar ik ben erg blij terug te keren naar de lodge en weer aan de slag te gaan. De bank, die hoef ik voorlopig even niet meer te zien!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors