Huisje boompje beetje

Huisje boompje beetje

door Romy Quint

Het leven gaat weer in volle (stoomboot)vaart vooruit! 'Kiwi style' weliswaar, maar ondanks dat mijn agenda al een jaar leeg is ben ik druk met van alles. Mijn werkvergunning loopt af en ik moet van hot naar her om een nieuwe aan te kunnen vragen. Toch weer even spannend, maar gelukkig krijg ik een mooi plaatje in mijn paspoort en mag ik sowieso nog een jaar blijven.

Dat brengt me een stukje in de goede richting, en ik ben oprecht blij met elke dag die ik in dit paradijs mag doorbrengen, maar op lange termijn blijft het onzeker.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Een hondje kopen is nog steeds geen optie. Geduldig maar weer. Of ik verder kan met de opbouw van mijn nieuwe bestaan hangt uiteindelijk af van Immigration New Zealand, die zich over mijn aanvraag voor residency gaat buigen. Ik heb goede hoop en scoor genoeg punten om serieus in overweging genomen te worden. Fingers crossed!

De lente staat in het teken van bezoek. Een vriend van me is bezig met een bijzonder project waarbij hij alle hoofdsteden van de wereld bezoekt en het straatbeeld vast legt, om zo een beeld te geven van de wereld waarin wij leven. Ik vlieg naar Wellington en samen bezoeken we een Rugby wedstrijd en proberen we zoveel mogelijk van het land te zien. Ook hij wordt in deze dagen een beetje verliefd op Nieuw-Zeeland. Hierna volgt nog een bliksembezoek; een vriendin komt voor twee weken langs en we beleven mooie dagen, een mijlpaal in onze 25-jarige vriendschap! Mijn ouders hebben meer tijd nodig om mijn grote liefde eens grondig te onderzoeken en komen een maand.

Het weer is niet optimaal, het waait vaak hard en lentesneeuw is niet ongebruikelijk deze tijd van het jaar maar gelukkig kunnen ze al mijn favoriete plekken zeker waarderen en zijn ze zeer onder de indruk van al het moois wat het Zuidereiland te bieden heeft. Of ze het ook kunnen voelen, de details en de magie zien... Dat weet ik niet.

Laatst zei een vriend van hier: 'Ja maar jij; jij zit nog in je honeymoon.' En hopelijk blijft dat nog heel, heel lang zo!

De feestdagen, en nog meer bezoek uit Nederland staan voor de deur. Hopelijk klopt ook de zomer snel aan want het weer is nog wat wisselvallig. Of het een barbeque wordt met kerst of een picknick aan het meer is nog de vraag.

Maar dat het anders dan gebruikelijk wordt en ik dit jaar net iets eerder het nieuwe jaar in ga staat vast!

Vanuit een druk en levendig Queenstown wens ik iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2010!

Romy

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors