Winterwonderland

Winterwonderland

door Romy Quint

Een maand nadat ik mijn baan bij KLM heb opgezegd, is er dan eindelijk bericht van immigration New Zealand. De kat ligt op mijn schoot te slapen terwijl ik op het werk mijn mailbox open.

Mijn status is gewijzigd staat er... Mijn hart begint als een dolle te kloppen en Loeki springt op de grond van schrik. Zenuwachtig open ik mijn persoonlijke inlog pagina. Staat het er echt? Deep down wist ik het al, maar toch kan ik het amper geloven. Na ruim zeventien maanden in Queenstown, vijf maanden na de aanvraag heb ik mijn residency!!!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Er valt een grote last van mijn schouders. De wereld licht een beetje op, ziet er simpelweg zonniger uit. Die avond duik ik met wat vrienden de kroeg in om het te vieren. En eigenlijk doe ik inmiddels al twee maanden niet anders.

Niet zozeer in de kroeg (al is Queenstown daar natuurlijk de aangewezen plek voor!), maar eigenlijk vier ik overal wel dagelijks een klein feestje dat het me gelukt is.

Dat ik echt een vrijkaartje Nieuw-Zeeland heb voor de rest van mijn leven! Soms vergeet ik het even, dat is eigenlijk het leukst. Als ik het me dan weer besef ben ik extra gelukkig. Het is het beste medicijn tegen heimwee.

De winter, met dikke pakken verse sneeuw is fantastisch en doet me volledig vergeten dat ik hier eens op krukken rondhobbelde. Mijn gezicht verwrongen van de pijn. Ik sta dit jaar elk vrij moment op de latten en als er verse sneeuw valt ben ik ook in mijn lunchbreak op de piste te vinden.

Met een groepje vrienden (een typische Queenstown mengelmoes van nationaliteiten) besluiten we iets nieuws te proberen en een skitrip rond Lake Tekapo te doen.

We logeren aan het meer en rijden elke dag naar een ander skigebied.

Perfecte timing: er valt een meter verse sneeuw vlak na aankomst. We zien Tekapo op zijn mooist, een volledig witte wereld, en skiën in verse poedersneeuw. De laatste dag klaart het op.

Toevallig is er in Roundhill, het skigebied die dag, een 'nieuwe' lift. Met een soort klem, een 'nutcracker'. Aan een trapeze kan je je omhoog laten trekken, een supersteile helling op om vervolgens 1,5 kilometer in de verse poeder af te dalen.

We horen horror verhalen over je vingers breken bij het passeren van katrollen en de lucht in getrokken worden, maar besluiten het er toch op te wagen.

Met als gevolg dat ik al een week in euforische stemming ben. Ik kan je verzekeren dat de nutty nutcracker een ervaring is om nooit te vergeten.

Waar anders kan je met een geïmproviseerde lift en de elementen zo'n waanzinnige ervaring hebben als in Nieuw-Zeeland?!

Romy

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors