AJ Hacket Bungy

AJ Hacket Bungy

door Getaway Travel

Bungee jumpen: met enkel een elastiek aan je benen je tientallen meters naar beneden laten storten, om vlak voordat je denkt tegen de grond te kwakken weer keihard naar boven te zoeven. Je moet letterlijk en figuurlijk even een grens over - en daar helpen ze je in Queenstown graag mee - maar dan beleef je echt een ultieme thrill die je nooit zult vergeten!

En waar kun je deze beter beleven dan in de stad waar het bungee jumpen is begonnen? De Nieuw-Zeelander A.J. Hackett zag het als eerste als een uitdaging om met alleen een rubberen lijn aan zijn enkels naar beneden te springen.

ZELF NAAR Queenstown?

Bekijk alle 49 reizen naar Queenstown

Eiffeltoren

Hij probeerde dit eerst in 1986 vanaf de Eiffeltoren waarna hij enthousiast besloot deze waanzinnig ervaring met anderen te delen. In 1988 organiseerde hij in Queenstown het eerste publieke bungee jump centrum ter wereld.

Bij AJ Hacket Bungy kun je kiezen uit verschillende sprongen die je boekt inclusief de tour erheen. De Kawarau Suspension Bridge was de eerste bungee jump plek en ligt zo'n 23 kilometer buiten Queenstown. Hier val je van een platform 45 meter naar beneden. Vergeet van tevoren niet even om je heen te kijken, want de omgeving is geweldig mooi!

The Ledge

Bovenop Bob's Peak met uitzicht over de stad, Lake Wakatipu en de Remarkables, vind je The Ledge. Hier kun je kiezen tussen een 'mild' en een 'wild' sprong van 47 meter. Een sprong van 71 meter kun je maken bij de Skipper's Canyon Bridge. Deze is echt spectaculair want je springt boven de Shotover River, de Grand Canyon van Nieuw-Zeeland.

Hier kun je voor nog meer adrenaline ook 's nachts springen tijdens de Full Moon Bungy. Informeer van tevoren wel even naar de mogelijkheden.

Pipeline Bungy

Nog niet spannend genoeg? Doe dan de Pipeline Bungy! Deze ligt ook in de Skipper's Canyon, maar hier spring je vanaf een pijplijn met een hoogte van 102 meter. De tocht ernaartoe is al avontuurlijk, want je kunt alleen met een 4WD door deze ruige omgeving rijden.

The Nevis Highwire

Maar de echte dare devils gaan voor de nieuwste aanwinst onder de bungee jumps: The Nevis Highwire. Boven de Nevis River is een kabel gespannen die 380 meter overbrugt waar een gondel aan bungelt. Op 134 meter hoogte. En daar kun jij vanaf springen met een snelheid van 128 kilometer per uur! Hier heb je een vrije val van maar liefst 8.4 seconden. Dit is van de hoogste bungee jumps ter wereld, dus als je durft...

Reizen Queenstown

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors