The Road to Paradise

The Road to Paradise

door Jasper

South Island/Southern Lakes/Glenorchy

Veel besproken, vaker bezongen, alom geprezen maar vergeefs gezocht. Metafoor voor een doornig levenspad, met verlichting en verlossing aan het einde. Surrealistisch maar zeer tot de verbeelding sprekend. Tot nog toe doen de sterkste verhalen over deze bijzondere weg de ronde, maar nooit kreeg ik een verslag uit de eerste hand. Of sterker nog, liep ik er zelf.

Tot vandaag. Want hier moet´ie zijn, in Glenorchy, Nieuw-Zeeland. "The Road to Paradise" staat op een kleine houten wegwijzer aan de rand van het dorp. Wij willen die weg wel bewandelen en gaan op zoek. We lopen een heuvelachtig, pittoresk glooiend weidelandschap in. Het is zeker een mooie omgeving. Maar dat het de weg naar Eden is? Dan blijf ik liever voorlopig op aarde. Tenzij er na de volgende heuvel nog heel wat spektakel volgt. Maar nee, geen daverende waterval of stomende vulkaankrater.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 72 reizen naar Nieuw-Zeeland

Okee, we hebben in deze reis al veel zinnenprikkelend natuurspektakel gezien. En dan is de meer ingetogen schoonheid van deze omgeving gewoon even wennen.

Een klein busje komt aangestoven. De bestuurder lijkt een local, gezien de vaart en behendigheid waarmee hij zijn voertuig over de hobbels en langs de kuilen in de weg manoeuvreert. Ik gebaar hem te stoppen en vraag `Where can we find the road to Paradise?´ De man fronst zijn wenkbrauwen en zegt:´This is the only road to the village of Paradise.´ Hij vervolgt: ´but there´s no shops - you should go to Glenorchy instead'.
Teneergeslagen keren we dit stukje paradijs op aarde de rug toe, zonder Bounty. Die halen we in Glenorchy.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors