Zou zo een land echt bestaan?

Zou zo een land echt bestaan?

door Jasper

Alvast eens even googelen…Vier wittebroodsweken weg, direct na het feest. Ver weg, of in ieder geval lang vliegen. Overige wensen: begaanbaar en verstaanbaar, gewoon schoon, douche plus toilet en een opgemaakt bed.
Uitgestrekte bossen? Ja, maar wel bereikbaar. Contact met de inheemse bevolking? Tuurlijk, maar liefst in het Engels. Gecultiveerde natuur en genaturaliseerde cultuur zeg maar. Natuurschoon in haar meest letterlijke betekenis.

Zou zo´n land echt bestaan?

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Ik typ: "+holiday + far". In beeld verschijnen diverse aanbiedingen voor low-budget rugzakreizen.
Bah! Dat is helemaal niets voor ons! Bekpekken spel ik net zo vies als dat ik denk dat het is. Om maar te zwijgen over het begrip trekken… Liever iets meer luxe en comfort.

Nog een poging: "+holiday +exclusive". Ik open de eerste link die verschijnt. Van het scherm spat een aanbieding van een vliegreis naar een ultra all-inclusive snoephuisje op een sprookjesresort. De zuurstok-rood-wit gestreepte slagbomen houden je ver van het enge Bos der Buitenwereld. Nee, we willen wél rondreizen natuurlijk.

Ik probeer: "+holiday +tour". De treffers presenteren fully airconditioned busexcursies naar de jungle, waarbij toeslagen, fooien en Nederlands sprekende papegaaien zijn inbegrepen.
Ik geef de moed bijna op. Blijkbaar is mijn programma van eisen absurd en mijn voorstelling van zaken naïef. Ik moet accepteren dat mijn droomparadijs gewoon niet bestaat. Of…?

Ik waag een laatste stoutmoedige poging en tik: "paradise".
In beeld verschijnt:…Nieuw-Zeeland.

…Zou zo´n land echt bestaan?

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors