Een zeer slimme octopus

Een zeer slimme octopus

door Getaway Travel

Dus jouw hond kan door een brandende hoepel springen? Dat is nog niks vergeleken met de grote truc van Octi! Deze octopus woont in het National Aquarium in Napier, Nieuw-Zeeland. Deze vrouwtjesoctopus kan namelijk zelf een flesje openen! Ze krult twee van haar acht tentakels om de dop en binnen drie minuten is het kunstje geklaard. Natuurlijk spant ze zich niet voor niks zo in. In de fles zit krab en dat vind ze erg lekker.

Octi heeft haar trucje van de oppassers geleerd. Zij ontdekten dat deze octopus wel erg intelligent was. Zodra iemand haar wil voeren krijgt hij een vriendelijk plens water in het gezicht. Octi's vreemde manier om mensen te verwelkomen lijkt haar verzorgers wel te charmeren. Octopussen zijn namelijk helemaal niet zo vriendelijk en kunnen ook flink bijten. Deze lieve octopus lijkt heel goed te weten wanneer iemand met haar wil spelen. In de drie korte maanden dat Octi nu in het National Aquarium woont heeft ze iedereen al ingepalmd.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Octi is naar het National Aquarium gebracht door een vriendelijke familie die haar gevonden had in een plas water bij de rotsen. Helaas voor alle gasten van het aquarium die het dopjesdraaien van deze intelligente octopus wel eens live willen meemaken...Octi heeft op dit moment nog een beetje plankenkoorts. Ze woont ergens in een grote glazen bak achterin en laat zich enkel zien aan haar verzorgers.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors