In Canterbury leef je langer

In Canterbury leef je langer

door Getaway Travel

Of het nu komt doordat er minder uitlaatgassen zijn, of gewoon door de mooie en rustige omgeving, Canterbury heeft het laagste sterftecijfer in Nieuw-Zeeland. Zet die extra verjaardagskaarsjes maar op de taart, want in Canterbury leef je langer!

De University of Canterbury heeft de sterftecijfers van de afgelopen jaren met elkaar vergeleken en kwam tot de ontdekking dat de gezondheid in Nieuw-Zeeland geografisch is verdeeld. Er was een duidelijk verschil te zien tussen de regio's.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 72 reizen naar Nieuw-Zeeland

Gebieden als Canterbury en Nelson-Marlborough hebben een hogere levensverwachting dan andere gebieden in Nieuw-Zeeland. Over de oorzaak hiervan lopen de meningen van onderzoekers nogal uiteen. Zo denkt de een dat het komt door de economische en sociale verschillen van de bevolking, terwijl anderen van mening zijn dat het voornamelijk met ethiek te maken heeft. Dit wordt afgeleid uit het feit dat veel minder gezonde regio's eigendom zijn van de Maori's.

Het lijkt er wel op dat er tegenwoordig meer sprake is van selectieve migratie, waarbij gezonde mensen naar gezonde gebieden verhuizen.

Het sterftecijfer van Canterbury over de laatste jaren was 694, iets hoger dan het Waitemata district op het Noordereiland (658) en lager dan de regio Nelson-Marlborough (702). Nieuw-Zeelands hoogste sterftecijfer vind je vlakbij Gisborne, in Tarawhiti (946), gevolgd door het Lakes district en Wanganui (beiden 863).

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors