Mt Cleese full of crap!

Mt Cleese full of crap!

door Getaway Travel

De relaxte universiteitsstad Palmerston North op het Noordereiland heeft er een nieuwe attractie bij: Mount Cleese. Vernoemd naar niemand minder dan jawel, John Cleese. Toch kan de plotselinge naamswijziging van de lokale vuilnisbelt (?!) allesbehalve vleiend zijn voor de bekende Monty Phyton ster. Cleese trapte de trotse inwoners van Palmerston North op hun ziel door hun stad de 'suicide capital' van Nieuw Zeeland te noemen.

Tijdens een van zijn one-man shows zei hij letterlijk: "If you wish to kill your self but lack the courage to. I think a trip to Palmerston North will do the trick". De acteur was in Palmerston North tijdens een show in 2005 en heeft zich naar eigen zeggen nooit eerder in zijn leven zó ernstig verveeld. Tja, John, met zo'n uitspraak vraag je er om.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Mount Crap

De Kiwi's blijken over een uitstekend geheugen te beschikken. Zeker als je bedenkt dat de smakeloze grap van Cleese al meer dan een jaar oud is. Een Nieuw Zeelandse cabaretier opperde ineens het idee om Awapuni Tip, de berg vuilnis net buiten de stad, om te dopen tot Mt. Cleese. Een van de inwoners voegde daad bij het woord en liet een naambord maken dat hij 's nachts bij de vuilnisbelt plaatste.

De naamswijziging is dus niet officieel, maar de stemming in de stad is er opmerkelijk beter op geworden. De inwoners van Palmerston North vinden het zo geslaagd dat het bord nog wel even blijft staan. Zo zie je maar weer: Never mess with a Kiwi!

Wil je Mt. Cleese bezoeken? Palmerston North ligt op het Noordereiland aan de oevers van de Manawatu Rivier, ongeveer 150 kilometer ten noorden van Wellington.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors