Moordlustige schapen

Moordlustige schapen

door Getaway Travel

Nieuw-Zeeland en schapen. Een logische combinatie die al jaren opgaat! Al in 1773 liet de beroemde kapitein James Cook de eerste ooi en ram los in Queen Charlotte in de Marlborough Sounds. De schapen kwamen uit Kaap de Goede Hoop en overleefden slechts enkele weken in dit nieuwe land.

Toch was deze actie het begin van een lange schapencultuur in Nieuw-Zeeland. Dit is namelijk het enige land ter wereld waar meer schapen wonen dan mensen. Het zijn er zelfs meer dan veertig miljoen!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Ovinophobia

Maar wat zou er gebeuren als die schapen op een dag niet meer als makke lammetjes over het veld willen hobbelen? De Nieuw-Zeelandse regisseur Johnatan King besloot er een horrorfilm over te maken. In zijn debuutfilm 'Black Sheep' keren de schapen zich tegen hun verzorgers! Het resultaat is liters ketchup en behoorlijk wat slapstick momenten.

Ook bij horrorfilms hoort een verhaallijn. Hoofdpersoon Henry is een boerenzoon met 'ovinophobia', een irrationele angst voor schapen. Als hij na jaren terugkeert na de boerderij waar hij is opgegroeid, blijkt zijn grootste angst waarheid te worden. Zijn broer Agnus heeft de schapen genetisch gemanipuleerd met wat menselijk DNA. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. De boze schaapjes veranderen in een soort bloeddorstige weerwolven. Ze beginnen zich te verzamelen en nietsvermoedende mensen massaal aan te vallen...

Low budget

Black Sheep is een low budget film waar drie jaar aan gewerkt is. Maar een goed idee is al het halve werk, zo blijkt ook maar met deze film. In Nieuw-Zeeland is Black Sheep in maart verschenen en een enorme hit. Regisseur King is bijvoorbeeld niet bang om de welbekende grapjes over de Kiwi's en hun schapen te gebruiken. En low-budget of niet, de special effects in deze film zijn het werk van Weta Workshop in Wellington. Dit creatieve filmhuis is wereldberoemd geworden met de special effects van 'Lord of the Rings' en 'King Kong'.

De film heeft sinds haar release al enkele prijzen in de wacht gesleept, waaronder de kijkers- en speciale jury prijs op het Franse Gerardmer Filmfestival en twee gouden Raven op het Brusselse Internationaal Festival van de Fantastische Film. Eind deze zomer draait Black Sheep ook in de Nederlandse bioscoop.

Agrodome

Mocht je bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland meer willen weten over deze wollige beesten en hun lange geschiedenis binnen de Kiwi-cultuur, maak dan eens een uitstapje naar het Agrodome in Bay of Plenty. Hier hebben ze een leuke schapenshow en kun je een farm-tour langs grote schapenboerderijen maken. Informatief en erg leuk. Vreemde incidenten met bloeddorstige schapen zijn er nog niet voorgevallen.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors