Bekeuring vanwege een kerstmuts

Bekeuring vanwege een kerstmuts

door Getaway Travel

Een taxichauffeur uit Hamilton heeft een bekeuring gekregen voor het dragen van een kerstmuts tijdens zijn dienst. De kerstliefhebber mocht niet meer voor zijn bedrijf werken nadat hij de boete die hij kreeg opgelegd voor het dragen van de muts, niet op tijd had betaald. Het werd de taxichauffeur, Owen 'Butch' Sutton, daarom verboden nog langer klanten op te pikken. Met tegenzin ging Sutton naar zijn werk om toch de boete te betalen. Hij kon uiteraard niet zonder een baan.

De reden dat Sutton een boete kreeg voor het dragen van de feestelijke hoofddeksel was het feit dat de muts geen deel uitmaakte van de officiële dienstkleding. Het taxibedrijf, Hamilton Taxis, liet zich verder niet over het voorval uit.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Dit was al het tweede jaar dat Sutton met een kerstmuts op zijn hoofd de taxi instapte. Vorig jaar besloot hij toch aan de eis om de muts af te doen te gehoorzamen, maar deed de muts vervolgens op 1 december weer op. Dit jaar had hij maling aan de regels omdat het slechts een muts was en per slot van rekening niet een heel kerstpak.

Verontwaardigd vroeg hij aan het bedrijf waar het kerstgevoel was gebleven, waarop het bedrijf antwoordde dat dit gevoel geen deel uitmaakte van het uniform. Sutton wilde ook al een zak met snoepgoed kopen voor kerstavond om deze aan zijn klanten uit te delen, maar is nu bang om daar ook een boete voor te ontvangen. Hij omschreef het standpunt van het bedrijf als "stupid".

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors