Naar het strand

Naar het strand

door Brenda Biersteker

Laten we vandaag naar het strand gaan! Niet omdat het lekker 's-zomers weer is, of omdat we gaan uitwaaien, nee gewoon zomaar. Het is zondag en het strand is hier maar een kwartiertje vandaan. Eerst een lange brug over en dan verder met mooie uitzichten over een bos-achtig stukje natuur. Tot mijn verbazing rijden we de duinen door en húp, zo het strand op!

Niks zacht zandje, het lijkt wel een racebaan! Hoewel de maximum snelheid op het strand (!) 30 km/h is.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Links en rechts staan wat auto's een meter of 30 van de waterlijn geparkeerd en in de verte loopt een hond. Er ligt zelfs een surfer in het water.
Een paar vissers staan met lieslaarzen en hengel in het water, maar verder is er geen mens zichtbaar. Ik vraag me af hoe het er in de zomer uit zal zien op een zonnige stranddag?

Met donkere luchten en een licht briesje is het verre van strandweer, maar dat mag de pret van de 'sandflies' niet drukken. Deze minuscule vliegjes die vooral aan zee voorkomen, laten zich graag ongemerkt opsluiten in de auto, om vervolgens 10 minuten later eens heerlijk toe te happen in een sappig stukje pols of enkel. Ook vingers zijn favoriet! En als je het voelt, dan ben je natuurlijk al te laat! Snel een tik verkopen: vliegje dood en geen bloedvlek, dus je denkt wel dat je net op tijd was, maar 2 dagen later zit er toch zomaar een fikse jeukbult op de bijtplek. Mijn bloed is vast erg lekker, want ze lusten me erg graag!

Ze zijn nog kleiner dan een fruitvliegje, maar de jeuk is er niet minder om. Het schijnt wel dat als je maar genoeg keer gebeten wordt, je er een stuk minder last van hebt... nou nee bedankt!

Het regent... in de douche! Jaaaa, natuurlijk als je de kraan opendraait, dat is ook de bedoeling, toch? Maar daar gaat het nu even niet om.
We wonen in een splinternieuw huurhuis, als eerste bewoners. Het huis is gebouwd als 'show home' door een van de goed aangeschreven bouwbedrijf-ketens in Nieuw-Zeeland, dus mag je kwaliteit verwachten, toch?

Nu heeft een of andere slimmerd een fantastische set-up voor de douche bedacht: Een voorgevormde kunststof douchemuur, 3 kanten zonder naden en compleet met ingebouwde plankjes. Helemaal goed! Als verlichting zit er zo'n inbouw spot in het plafond in het midden van de douche, met daaromheen een aardige afzuiger, zodat de rest van je badkamer vrijwel stoom-vrij blijft. So far, so good, ja toch? Totdat…!

Als je namelijk een hete douche neemt van meer dan 5 minuten, dan creëer je een echt micro-klimaat tussen douchecabine en plafond. Boven de glazen douchedeur is het wel open, maar dat heeft hierop geen invloed. We weten vast allemaal dat warme lucht stijgt. Ook kan warme lucht meer water vasthouden.

Stijgt het, dan koelt het af, nog duidelijk zover? Het gevolg is, dat stijgende en afkoelende lucht minder water vast kan houden en dus onstaan er druppels: regen! En laten die dikke kouwe druppels nu nét uit het roostertje van de afzuiger precies op je kop landen! Lekker hoor, af en toe een kouwe kledder in je nek of op je hoofd.

Je moet ook niet nét omhoog kijken, want zo'n kouwe druppel komt nog hard aan in je oog ook... Gevolg: minder heet douchen en een beetje opschieten! Of maar een beetje in de hoek gaan staan, zodat je niet langer onder 'de regenwolk' staat, werkt ook heel goed!

Intussen begint het hier aardig te winteren met vorige week een paar fikse onweersbuien compleet met hagel en harde wind en onlangs de eerste echte nachtvorst. Het aftellen tot de komst van onze kleine man is dan ook echt begonnen. Het mag dan winter zijn, maar van koude handen en voeten heb ik al een poos geen last gehad, zo met het ingebouwde kacheltje. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken dat het nu in Nederland zomer is... je zou het er benauwd van krijgen!

Geen idee hoe het in Nederland gaat, maar in Kiwi-land gaat het zo:

Je realiseert je dat je echt 35 weken zwanger bent, wanneer...:

- ...je buik voor de zóveelste keer tussen de keukendeur/buitendeur/ douchedeur/schuifdeur zit...
- ...mensen naar je kijken en je vervolgens glimlachend voor laten bij de kassa, het kaartjes loket, de bushalte...
- ...je al scheldend met de schoen in je hand bijna omklettert, omdat je nauwelijks meer bij je voet kunt...
- ...je tijdens het tandenpoetsen (onder de douche) op je buik kwat...
- ...je om hulp moet vragen als je per ongeluk in een wel heel comfortabele stoel bent gaan zitten bij vrienden en toevallig naar de wc moet...
- ...omdraaien in bed een missie wordt...
- ...mensen je vragen of je niet al eens 'due' (uitgerekend) bent...
- ...je bij het eten klaarmaken wéér een schoon shirt aan kunt trekken omdat je hele voorkant nat is van het op 't aanrecht leunen...
- ...je laptop steeds flipt als je je kopje thee van tafel pakt, heeft die buik weer 30 toetsen tegelijk ingedrukt...
- ...je het plots uitschreeuwt omdat je in je zij gepord wordt, van binnenuit...
- ...de kat verstoord opkijkt en een ander schootje gaat zoeken, een waar hij niet steeds gestoord en geschopt wordt...
- ...je alles wat op de grond ligt en staat als vijand gaat zien...
- ...je na 3 traptreden opklimmen al buiten adem bent...
- ...je buren je constant in de gaten houden...
- ...een tegenligger op het voetpad de bosjes induikt om je erlangs te laten...
- ...de auto naast je bij de supermarkt zo ongelukkig geparkeerd staat, dat je 5 auto's om moet lopen om met je boodschappen bij de achterdeur te kunnen komen en dezelfde route terug moet nemen en dan nog met moeite in moet stappen om geen deuk in de deur te veroorzaken...
- ...de eigenaar van de beroerd geparkeerde auto (die natuurlijk net aan komt lopen) 10x in 1 zin zijn verontschuldigingen aan probeert te bieden...

Mocht het nu een tijdje stilblijven bij me, dan ben ik eindelijk in 2en gevallen!

Groeiende wintergroetjes uit Nieuw-Zeeland!
Brenda

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors