Vier seizoenen...

Vier seizoenen...

door Brenda Biersteker

...in 1 dag! Nog nooit van gehoord, tot ik het onlangs meemaakte in het zuiden van het Zuider-Eiland van Nieuw-Zeeland. En ze noemen het: Zomer!

Sta je 's morgens op, is het een graadje of 8 (dus lekker het dikke winterdekbed nog op bed). Zo tegen koffietijd zijn jas en trui al verleden tijd. En er hangen wat wolkjes, dus de afritsbroek nog maar even intact laten. Rond het middaguur is de temperatuur (in het zonnetje) opgelopen tot ruim 20 graden en zijn korte broek en hemdje zeker voldoende.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Maar als ineens die verrekt koude zuiden wind (wat wil je, die komt rechtstreeks van Antarctica deze kant op gewaaid!) opsteekt, kunnen afgeritste pijpen en t-shirt weer aan. Een uurtje later komen er donkere wolken aanzetten en voor ik weet wat er gebeurt, ziet het buiten wit van de hagel… Nog maar een arm hout mee naar binnen nemen, dan kan de kachel weer aan!

Het zomeren wil dan ook nog niet erg lukken, er is nog geen week voorbij gegaan, waarin we de kachel z'n zomerslaapje konden gunnen. En ook al is het het hele voorjaar veel te droog geweest, nu is het zomer en komt het steeds met bakken uit de lucht. En niet alleen in vloeibare vorm…

Ligt er in Nederland met Kerst een pak sneeuw, hier ziet het wit van de hagel, hoezo in de war? De blauwe druifjes in de tuin zijn al aan ronde 2 begonnen, die hebben alweer genoeg 'winter' gehad en steken hun kop opnieuw uit de grond. Gezellig wat blauw tussen de lelies en gladiolen!

Vorig jaar rond deze tijd moesten we nog afkoeling zoeken in een rivier in de buurt. Na werktijd gauw wat zwemspullen bij elkaar zoeken en een verfrissende (en ontstoffende) duik nemen in een van de wel heel koude (smelt water!) rivieren in de buurt.

Daarna de bbq aansteken, want binnen koken was wel erg warm. En dan nog een paar uur genieten van het uitzicht over de Alpen en het zwoele weer vanaf de veranda… Hmmm andere wereld, heb ik iets misdaan?

Intussen is de zomervakantie voor scholieren alweer bijna voorbij en ja hoor, zoals het hoort: Daar is de ZOMER! Alle natgeregende kampeerspullen liggen alweer op zolder.

Hete dagen, heldere luchten, enorme uitzichten en frisse nachten. Waar is de BBQ?

Zolang de Nederlandse winter ook weer een beetje regen geeft...
Kortom: Back to Normal!

Tot zover het 'weer-praatje' in de Nieuw-Zeelandse komkommertijd!

Groetjes Brenda

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors