Ruzie, Inbrekers en Hot Springs

Ruzie, Inbrekers en Hot Springs

door Brenda Biersteker

We wonen in een comfortabel, ruim huis. Je kunt je voorstellen dat sommigen dan best jaloers zijn. Het is een huurhuis, maar dat valt van de buitenkant natuurlijk niet te zien. Alle kamers begane grond, dus heel wat vloeroppervlak en dan nog een grote tuin eromheen.

Al wekenlang is het elke ochtend raak. Zo om een uur of half 5 begint het...

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Het gaat van tik-tik-tik in de goot, tot schraap-schraap en pikpikpik en zo nu en dan komt er een of andere 'tjilp' tussendoor.

We hebben ruzie met de spreeuwen. Ze vinden dat ze het recht hebben om bij ons in te trekken en daar zijn wij het niet mee eens. Er valt niet met ze te praten, ze zijn niet voor reden vatbaar! Het blijft niet alleen bij herrie schoppen op de vroege morgen, ze slepen ook van alles het dak in en dat moet nu maar eens over zijn!

En waarom ze juist het deel dak boven onze slaapkamer moesten kiezen, is ons niet duidelijk, maar het is wel zéér ongewenst! En dan hebben we het hier niet over één, maar over twee stelletjes, die maken dus herrie voor 4!

Ze hebben nog geen jongen, dus we hebben besloten dat ze maar een andere 'woning' moeten gaan zoeken.

Zo gezegd, zo gedaan. De ladder erbij, want het hele huis staat al bijna 3 traptredes hoog en dan zijn de plafonds ook nog eens bijna 3m hoog, dus de goot erboven is een eind weg. Ze hebben heel vakkundig een loszittend stukje plank net boven de goot en onder het golfplaten dak weten te vinden en zo groot weten te maken dat de gemiddelde spreeuw er mooi in en uit kan. Eenmaal in het dak is er natuurlijk ruimte genoeg, dus de hoeveelheden gras en takjes in het dak zijn enorm.

Volgens een collega houden spreeuwen niet van naaigaren. Waar hij die wijsheid vandaan gehaald heeft, weet ik niet, maar onze spreeuwen vinden een gespannen draadje blijkbaar niets spannends.

Wel hebben we wat stukjes hout gevonden in de garage en rond het huis, wat we precies in de deuropeningen van onze gevleugelde niet-vrienden konden schuiven, denkende dat als ze de deur 'op slot' zouden vinden, ze een nieuw onderkomen zouden zoeken. Niet dus.

Uit alle macht zijn ze 2 dagen bezig geweest, en ja hoor, het is ze gelukt in te breken en onze vakkundig geplaatste blokkades er weer uit te pulken/pikken/schrapen/trekken.

Dat lieten we natuurlijk niet op ons zitten, dus nog maar wat stukken hout gesprokkeld en opnieuw alle openingen goed dichtgemaakt.

So far so good: elke morgen horen we wel nog van alles, maar steeds blijft de herrie beperkt tot in de dakgoot en niet langer boven onze hoofden in het dak.

Misschien dat ze de aanval nu beginnen op te geven en een nieuw onderkomen gaan zoeken. Oude schuren zat in de omgeving zou ik zeggen!

Vriendlief is intussen ook alweer een week of wat terug van zijn werkzaamheden in het zuiden, waar hij een paar weken wat vrienden uit de brand aan het helpen was. In het kader van 'de bezuinigingen' hadden we besloten om dit jaar voor allebei onze verjaardagen geen goedbedoelde kado's te kopen, maar om er samen een weekendje op uit te gaan, compleet met hotelovernachting.

Op een soort veiling site was ik een goede aanbieding tegengekomen voor een luxe hotelovernachting compleet met ontbijt en toegangskaartjes voor de Hanmer Springs warmwaterbronnen, dus dat werd meteen boeken.

Tas gepakt, dagje vrij gevraagd aan de baas en genieten van de 2uur durende rit met geweldige uitzichten. Hanmer Springs is een klein dorpje in de Alpen wat bekend staat om de zwavelachtige warmwaterbronnen. Het is een plek die door veel toeristen bezocht wordt en er zijn talloze wandelroutes en campings in de nabije omgeving.

We verbleven in een luxe hotel net buiten het dorpje waar we een grote kamer met uitzicht op de Alpen hadden. Op ons balkon stond een privé bubbelbad voor 2, compleet met onderwaterverlichting en muziek. Ook in de badkamer was het een enorme luxe met 2-persoons bad met jet-streams en alles erop en eraan.

Na een poosje bubbelen in ons warme buitenbad en een korte wandeling in de omgeving, begaven we ons richting restaurant voor een fantastisch diner met meerdere gangen. Het was er erg rustig, dus we hadden prima service.

Eenmaal teruggekomen op de kamer, ontdekten we een heerlijk ruikend verrassingsbad-verjaardagskado van mijn schoonmoeder, compleet met fles Champagne, nogmaals bedankt voor de verwennerij!

Na een heerlijk ontbijt de volgende morgen waren we richting hot springs vertrokken. Nog snel een korte wandeling in de omgeving gemaakt en toen het eerste bad uitgeprobeerd. Er zijn verschillende baden met allemaal een eigen temperatuur, varierend van tegen de 30 tot net over de 40 graden.

Ook varieert de inhoud qua elementen en mineralen: meer of minder 'schoongemaakt' vergeleken met het natuurlijk goed-stinkende hete water wat er uit de grond komt. Zelfs de kleur varieert van bruin-achtig van de meest natuurlijke tot helder blauw van de goed schoongemaakte waters in de baden. In alle bron-baden mag je niet met je hoofd onder water vanwege mogelijk aanwezige bacteriën.

Natuurlijk is er ook een normaal bad met chloor en glijbanen voor de kleintjes en een eet-tentje met terras en ijskraam enz.

(Helaas heb ik geen foto's genomen in de baden, aangezien mijn camera niet echt van water houdt en ik aardig klunzig kan zijn...)

Het aantal toeristen viel mee, er waren maar een paar 'busladingen' dus overal badder-ruimte genoeg gelukkig.

Na een paar uurtjes weken en badderen in de verschillende temperaturen maar even een verfrissende douche gepakt en ons weer richting huis begeven, heerlijk relaxed en weer klaar voor ons gevecht met de spreeuwen en voor de nieuwe werkweek.

Vanuit een 's-zomers Nieuw-Zeeland wens ik iedereen vast hele fijne (witte!) kerstdagen toe en het allerbeste voor 2011!

Warmwatergroetjes van Brenda

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors