Barbie Season!

Barbie Season!

door Brenda Biersteker

Allereerst natuurlijk allemaal nog de beste wensen voor 2012. En ja ik weet dat het jaar alweer ruim een maand oud is en dat het intussen misschien niet echt gepast meer is, maar ik mis het een beetje! De 2 dagen voor Kerst kun je hier een 'Merry Christmas' verwachten, maar verder wensen mensen elkaar niet of nauwelijks prettige feestdagen toe. Vrienden elkaar wel, maar winkeliers hun klanten niet en bij telefonische gesprekken wordt het ook niet gedaan. En als ik dan vol goede moed en enthousiasme mensen 'Merry Christmas' of 'happy holidays' toewens, word ik aangekeken of ik niet helemaal lekker ben...
Daar staat dan weer tegenover, dat buren, vrienden en zelfs de huisbaas ineens voor je neus kunnen staan met een klein kerstpakketje of een bord met zelfgemaakt lekkers. Mijn overbuurvrouw heeft wat Nederlands bloed, dus haar man kwam even een schaaltje met oerechte oliebollen langsbrengen op de laatste dag van 2011. Daar hebben we natuurlijk heerlijk van gesmuld!

In januari en februari is het hier mid-zomer en dus: Barbie Season! En dan hebben we het niet over die plastic poppen met vrouwelijk figuur, maar over het seizoen van de Barbeque. En ja, dat schrijven we met een Hoofdletter, want de Barbeque is in een gemiddeld Kiwi gezin toch wel Heilig te noemen.
We geven de schuld aan 'La Niña' dit jaar, want we hadden in het zuidelijkste deel van Nieuw-Zeeland de warmste en droogste zomer in bijna 50 jaar, tot we ineens op een week lang regen en winterse buien met heel veel wind getrakteerd werden; tot groot genoegen van de lokale landbouw, want het gras was aardig geel.
Na de natte sneeuw kwam gelukkig weer de zon, want het is nog steeds zomer en we BBQ'en er niet minder om! Er is altijd wel een afdak te vinden waar de gas-Barbie onder kan staan tenslotte.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Heb je een verjaardag te vieren, dat doe je met een Barbie. Krijg je onverwachte gasten, dan pak je de Barbie. Wil je geld inzamelen voor een goed doel? Dan parkeer je je Barbie bij de ingang van een winkel en je houdt daar je 'sausage sizzle' oftewel: je verkoopt mensen broodjes met saucijzenworst. Ketchup en gebakken uitjes toe te voegen naar smaak.

En wat gaat er dan zoal op de Barbie? Nou natuurlijk hamburgers, ook wel 'meat patties' genoemd, karbonaadjes, stukken biefstuk, spiesjes en natuurlijk de saucijzenworst. Verkrijgbaar in vele soorten, maten, smaken, voorgekookt, vol kruiden, met kaas en ga zo nog maar even door. Wanneer je vissers in je familie of vriendenkring hebt, kun je er verzekerd van zijn dat er verse vis, visfilets en vis patties van de BBQ komen. Aan vlees en vis geen gebrek en wat niet opgaat is voor de lunch de volgende dag!

Onlangs voor het eerst 'paua patties' geproefd, dat zijn burgers gemaakt van de paua, (oh ja?) dat zijn die herkenbare blauwe parelmoerschelpen, die veelal gebruikt worden voor sieraden en souvenirs. Uit die schelp komt een BLAUW schelpdier - nee het ziet er niet echt appetijtelijk uit! - en daarvan kun je dus burgers maken voor op de Barbeque.
Ik kan niet zeggen dat het voor herhaling vatbaar was... leuk geprobeerd, maar helaas.

Verder is het hier verre van komkommertijd, er zijn volop nieuwe series op tv en veel jeugdfilms, want de kids zijn allemaal thuis nu het grote vakantie is. Ook is er best nieuws, met links en rechts vastlopende en omslaande schepen, liggen in Tauranga al maandenlang aangespoelde containers op het strand, helaas zijn er in Italië heel wat doden te betreuren. En nu het in Europa ineens aan het winteren is geslagen, is ook dat volop in het nieuws, voorafgaand aan rellen in Egypte en aangespoelde walvissen op het noordelijkste puntje van het Noord Eiland.

In de winkels liggen inmiddels de 'hot cross buns' weer in de schappen, een heerlijk gekruid en zoetig Paasbolletje. Met andere woorden: we maken ons alweer op voor de Paas!

Vanuit een lekker mild 's-zomers Nieuw-Zeeland, wens ik jullie allemaal een fijne witte 'ijstijd' en denk erom: het ijs is glad!

Groetjes Brenda

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors