Groente haal je... uit de tuin

Groente haal je... uit de tuin

door Brenda Biersteker

Een volkstuintje zoals opa had, heb ik hier nog nooit gezien. Zeker niet op het platteland, waar iedereen een vrijstaande woning met een stukje eigen tuin heeft.

Wordt er in de winter geklaagd dat de groente zo duur is, word je in de zomer uitgelachen als je niet je eigen groente-hoekje hebt!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Mijn 'Vege-patch' staat dan ook vol met zelfgezaaide bloemkool, broccoli, worteltjes, boontjes, uien, spruitjes, witlof & boerekool! En natuurlijk staat het kasje vol met tomaten en paprika planten.

Ondertussen genieten de koolwitjes en de schapen ook lekker mee van de groente uit eigen tuin.

Zowel schaapjes als plantjes worden groter en voor je het weet, kan een schapenbek door het hek zomaar nétaan bij een blaadje, en voor je het weet is het hele plantje zoek!

En ineens is die mee-eter in de bloemkool helemaal niet meer zo'n ramp, of luizen in de kas. Lastig, dat wel! Want de beestjes zijn maar moeilijk onder controle te houden, zonder zware middelen te spuiten. En wie wil dat nou doen, in eigen groente met allerlei insecticiden in de weer?

Nu schijnen luizen niet zo weg te zijn van knoflook, dus een fijn mengsel van kokend water en verse knoflook gemaakt: Het kasje rook zeker een week naar knoflook, maar de groene, gele, rode en zwarte luizen leken er niet zo'n last van te hebben!

Wat zullen we vandaag eens eten? Eh, wat dacht je van een maaltje verse aardappels en die bloemkool lijkt wel klaar, of misschien tomaten-groentesoep met boontjes, paprika en worteltjes en wat verse rabarber toe?

Het lijkt wel een groentekraam, wat is er vandaag in de aanbieding? En als er ergens 'te veel' van is, dan ruil je dat natuurlijk met collega's of vrienden. Want weggooien is zonde!

Nog even en dan zit de vriezer vol met verse groenten en 'kant-en-klare' maaltijden, dus laat die winter maar weer komen!

Groenten van Brenda

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors