Op roadtrip door Nieuw-Zeeland

Op roadtrip door Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

Op 10 december 2008 was het dan zover, we vertrokken vol goede moed en koffers vol zomerkleding richting Nieuw-Zeeland! Na 11 uur vliegen kwamen we aan in Hong Kong. We hadden daar 10 uur dus gingen toch even iets van deze wereldstad meepikken! Op het eiland van het vliegveld stond de grootste bronzen Boeddha van de wereld, dus dat leek ons een leuke trip.

De Boeddha was inderdaad groot en nadat we de tempel hadden bezocht en heerlijk hadden gegeten in de Pizzahut gingen we terug naar het vliegveld. 's Avonds zouden we weer doorvliegen naar Auckland. Ook deze 12 uur in het vliegtuig verliepen weer prima met films en allemaal spelletjes. Op Auckland aangekomen moesten we door de strenge controle, want je mag absoluut geen voedsel of grond het land mee in nemen! Wij hadden onze eigen tent mee, dus die moest geïnspecteerd. Helaas voor ons kregen ze 'm niet meer in elkaar en wij ook niet. Oeps... onze binnenlandse vlucht naar Christchurch gemist... Gelukkig konden we anderhalf uur later met een vast getapete tent toch nog naar Christchurch. Daar heerlijk geslapen in een hotel na deze toch wel lange reis! En de volgende dag zou dan eindelijk onze roadtrip beginnen!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 72 reizen naar Nieuw-Zeeland

's Morgen gingen we met de bus naar de autoverhuur. En daar stonden onze prachtige witte Toyota Corolla op ons te wachten! Was wel wennen, links rijden, pook aan de andere kant en telkens de ruitenwissers aan i.p.v. je richting! Maar alles went! Onze trip bracht ons eerst richting Lake Tekapo. Toen we de vallei inreden hadden we prachtig weer. Een korte stop bij dit schitterende meer met het kleine kerkje en toen door naar Mount Cook, de hoogste berg van NZ! We sliepen deze eerste nacht in onze eigen tent aan de voet van deze gigantische berg. Wat een plaatje! De volgende dag hebben we hier een wandeling gemaakt naar de Abel-Tasmangletsjer toe. Daarna gingen we weer richting de kust naar Oamaru: de pinguïn capital of NZ! Overal bordjes dat je op moet passen voor overstekende pinguïns e.d. 's Avonds naar de plaats gegaan waar je deze beestjes kon bewonderen en daar kwamen deze zwart-witte beestjes zo uit de zee gewaggeld.

De dag erop naar Dunedin. Onderweg kwamen we nog de Moeraki Boulders tegen, door de zee gecreëerde rotsen. Toen kwamen we aan in Dunedin, een Schots stadje met een prachtig treinstation en een gezellig plein! Natuurlijk ook even de kuiten getraind door Baldwin Street (the steepest street of the world) te beklimmen!

Vanuit Dunedin trokken we van de Oostkust naar de Westkust. Na elke bocht heb je weer een nieuw uitzicht en je bent geneigd overal te stoppen en foto's te maken! Na een flinke tocht kwamen we in een soort wintersportdorpje aan: Queenstown. Het staat hier bol van de adventure activiteiten. Na een gezellig avond in de pub, gingen we hiervandaan naar de fjorden voor een cruise. De weg naar de Milford Sounds is 5 uur rijden, dus we besloten al op tijd te rijden en de camping zo dicht mogelijk bij de steiger van de cruise te nemen. Aan het einde van de middag kwamen we aan bij de camping voor die nacht. Mmmm, dit was een camping zonder faciliteiten en 't was 's nachts steenkoud in ons tentje. Gelukkig(?) waren er wel een heleboel zandvliegen die ons gezelschap hielden, zodat het leek of we de waterpokken hadden!

De cruise door de Milford Sounds was geweldig! Omdat het veel geregend had, waren er overal watervallen en we konden heel dicht bij de zeehonden komen! Na de cruise weer terug naar Queenstown. 's Avonds nog even een balletje getrapt met de aanvoerder van het nationale rugbyteam! De volgende dag hebben we nog op een jet gezeten die heel hard over de rivier gingen en net aan grote rotsblokken ontweek en af en toe 360 graden rond ging. Daarna vervolgden we onze roadtrip naar Wanaka en het beroemde Puzzling World. Helaas veel regen hier, dus weinig gezien van het plaatsje! Toen reden we dwars door de Zuidelijke Alpen naar Frans Jozef, een klein plaatsje aan de voet van één van de 3 gletsjers op de wereld waar bomen kunnen groeien. Nog steeds regen, dus heerlijk in hot-waterpools in het regenwoud gelegen.

De dag erna als volleerde bergbeklimmers de gletsjer beklommen! Kisten aan, spikes eronder en klimmen maar... Inmiddels was het ook mooi weer en dat zou het de rest van onze trip blijven!! Na de gletsjer gingen we door naar Westport. Onderweg nog even gestopt bij de Pancake rocks in Panukaki. Weer zonder wonderlijk natuurverschijnsel. In Westport hadden ze een zwart zandstrand omdat NZ vulkanisch is, lig je toch niet zo lekker op als op ons eigen Noordzeestrand. Daar hebben we gloeiwormgrotten bezocht. Duizenden kleine lichtjes aan het plafond van de grot! En gingen we nog de rivier af raften in een band! Vanuit Westport reden we naar de Nelson-lakes. Uitgestrekte meren waar je je helemaal alleen waant! Inmiddels was het ook bijna kerst, dus overal kerstmannen in de tuinen, maar een heel ander sfeertje als in NL. De kerstdagen zouden we doorbrengen in het Abel Tasman National Park. Eerst met de watertaxi het park ingebracht, toen teruggelopen tot halverwege en daar overnacht. De toch bracht ons langs allerlei baaitjes en dwars door het regenwoud. Zoveel verschillen op zo'n klein stukje land. Bij onze hut aangekomen, bleek er weinig te zijn buiten 28 stapelbedden en schoon water. Alleen jammer dat we iets te weinig eten mee hadden gebracht, waardoor onze kerstmaaltijd bestond uit instance-soup en een kaal wit broodje..!

De dag erna met de kajaks over zee terug naar het begin punt. Onze gids had er zin in en vertelde een hoop over de geschiedenis van NZ en Abel Tasman (that stupid Dutchy...). Omdat het kajakken toch wel zwaar was op zee, maakten we een vlot en gingen we zeilend het laatste stuk over de zee... Terug bij de auto gingen we via de plaatsjes Nelson en Picton naar Kaikoura. En daar hebben we 'm gezien: EEN ECHTE WALVIS. We hadden een walvisspot toer geboekt en gelukkig vonden we 'm. Super gaaf en natuurlijk het bekende plaatje van z'n staart geschoten! En toen was het rondje van het Zuidelijke eiland alweer rond en vlogen we oudejaarsdag terug naar Auckland om daar O&N te vieren met vrienden van ons die daarnaar toe zijn geëmigreerd! Gelukkig hadden we onderweg iemand gevonden die wel wist hoe onze tent weer in elkaar moest, dus die kon ook weer mee ('t is zooo makkelijk!!)

Op het Noordelijke eiland O&N gevierd... Toch wel gek zonder vuurwerk en in je korte broek! Nieuwjaarsdag werden we door mensen die we die avond ervoor hadden ontmoet meegevraagd voor een wandeling. Dus hoppa, wij mee. Het begon rustig, maar werd al moeilijker! De laatste twee uur liepen we omhoog via de rivier en klommen we over watervallen. Wel eng, maar ook een super ervaring! Op het Noordelijke eiland stond weer een nieuwe auto voor ons klaar voor onze trip op dit eiland! We gingen eerst naar Rotarua. Een plaatsje waar de geisers en modderpoelen voor het oprapen liggen en er een hele vieze rotte eierenlucht hangt! Hier hebben we geraft van de hoogste waterval van de wereld! Zeven meter vielen we in onze rubberboot naar beneden!

Daarna door naar Taupo, een plaatsje aan een groot meer. Boven dit meer nog een supergave sky-dive gemaakt! Toen gingen we verder naar het Tongariro National Park, waar we een wandeling van acht uur zouden gaan doen. 's Morgens om zes uur kwam de bus ons ophalen en om half zeven begonnen we aan onze tocht door een soort maanlandschap! We liepen door de kraters van 'Mount Doom' van Lord of the Rings en langs helder groene meren. Dit was zeker één van onze hoogtepunten!

Vanaf daar zijn we langs de oostkust weer omhoog gereden naar de Coromandal region! Hier hebben ze heerlijk stranden en mooie golven om te bodyboarden. Dit hebben we dan ook genoeg gedaan en zelfs nog een dagje gesnorkeld. Ook hebben we als volleerd Duitsers een gat gegraven op Hot Water Beach en zaten we 's avonds in ons eigen zwembadje!

Toen was het toch echt weer tijd om naar Auckland te gaan en richting Hong Kong te vliegen. Onze vrienden brachten ons weer weg en 12 uur later zaten we in de chaos van Hong Kong. Overal waar je keek zag je mensen! Nu hadden we wat langer de tijd, dus hadden in het oude gedeelte een hotelletje opgezocht. In Hong Kong de Birdmarket, Flowermarket en de Gold Fishmarket bezocht. Te veel dieren in kleine kooitjes/zakjes. En we zijn naar het nieuwe gedeelte geweest met al z'n hoge wolkenkrabbers. Heerlijk gegeten op de Peak, met uitzicht over de skyline van Hong Kong. Ook nog de tempel van de 10.000 Boeddha's bezocht en toen was het toch echt tijd om weer richting NL te gaan! En zo stonden we twaalf januari (in korte broek!) weer op Nederlandse bodem en zat ons avontuur er helaas op!!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors