Een rondreis met de camper (deel 2)

Een rondreis met de camper (deel 2)

door Laurens & Martine

29 November

Om kwart voor 8 waren we vanochtend bij het verzamelpunt voor the Black-Water-Rafting. We kregen daar eerst wat info en gingen ons daarna omkleden. We kregen een wetsuit met een jas en soort van sokken. Daaroverheen moesten we halve laarzen doen. Over ons wetsuit kregen we nog een korte broek aan en als laatste een helm.

Toen we dat allemaal hadden gingen we eerst een groepsfoto maken. En toen mochten we in een busje stappen en gingen we naar de ingang van de grot. Daar kregen we eerst wat les in abseilen. Want zo moesten we de grot in. Nadat we een paar keer geoefend hadden konden we beginnen.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Er was nog een Nederlands stel bij de groep en die gingen eerst. Daarna ging Laurens. Dat ging allemaal vrij soepel. Daarna moest ik. Het was de eerste keer dat ik ging abseilen. Op zich ging het best aardig maar toen ik bijna beneden was, werd het zekering systeem waar ik met mijn duim mee kon remmen te nat dus dat slipte uit mijn vingers.

Toen hing ik dus met mijn gewicht op mijn andere hand. Toen heb ik maar geroepen naar die man die mijn touw vast had beneden en die heeft mij toen laten zakken. Daarna moesten we beneden wachten op de rest en toen konden we gaan lopen. We kwamen over een soort brugje met ijzeren platen en toen werd de eerste ineens gezekerd aan een touw en werd je losgelaten en roetste je naar beneden.

Was best eng want we moesten allemaal onze lampen uitdoen dus je zag niet waar het stopte. Beneden kregen we thee of koffie met een koekje. En toen gingen we een eind het water in met banden. Je moest alleen zelf het water in springen met die band achter je kont. Het water was ijskoud. We gingen een eind langs een touwen toen weer terug.

Toen mochten we de banden weer inleveren en de rest hebben wegelopen. Best lastig want de ondergrond was erg ongelijk en er lag water dus gleed je best snel weg. Na een heel eind te hebben gelopen en met een glijbaantje van een waterval af te zijn gegaan, kwamen we bij het laatste lastige stuk. We moesten natuurlijk weer omhoog om de grot uit te komen. Dus moesten we omhoog klimmentegen een waterval op. Daarna nog een eindje lopen over de waterval en daarna nog een waterval opklimmen.

Toen waren we weer buiten en hebben we nog een groepsfoto gemaakt. Dan weer in het busje en terug. Daar mochten alle pakken weer uit en kregen we een lekkere warme douche. Binnen kregen we soep en een bagel. Na de soep zijn we weer verder gereden. Rond 3 uur waren we bij John en Betsy. Dat zijn de ouders van Denise. En dus konden we eindelijk weer een keer Nederlands praten.

Ze zijn hier rond1950 heen gekomen en een boerderij begonnen. Hier blijven we vannacht staan om te slapen. 's Avonds wel eerst zelf in de camper gezeten. Daarna zijn we nog even wezen kletsen.

30 November

Vanochtend waren we pas laat uit bed. Maar het regende toch dus dan maakt dat niet zo veel uit. Na afscheid te hebben genomen en een pot perziken meegekregen te hebben (omdat we niet daar kwamen ontbijten) zijn we rond kwart over 11 weer op pad gegaan. We zijn naar Raglan gereden waar we bij Whale Bay zijn gaan kijken. Dat is een baai met hele hoge golven. Het schijnt erg bekend bij surfers te zijn. De golven waren ook inderdaad heel erg hoog. Jammer dat het zo hard regende.

Daarna zijn we teruggereden en richting een waterval gegaan. Ondanks dat het nog steeds regende zijn we toch naar de waterval gelopen. Dat was het ook wel waard. Je kwam bovenaan bij de waterval uit en dan kon je nog naar beneden lopen. De waterval was 55 meter hoog en het water moest door best wel een smal stuk waardoor het heel hard naar beneden stortte.

Toen zijn we verder gereden richting het noorden. We kwamen door Auckland heen en hebben behoorlijk file gereden. Het was hier echt ontzettend druk. Na Auckland zijn we nog een behoorlijk eind doorgereden naar Warkworth waar we een slaapplaats hebben gezocht.

1 December

Vanochtend hebben we lekker op ons gemak gedaan. Beetje uitgeslapen. Nadat we de watertank gevuld hadden en de wc weer hadden geleegd zijn we rond kwart over 11 weer weggereden. We zijn langs de oostkust naar het noorden gereden. Halverwege de middag kwamen we aan in Pahia dat ligt in the Bay of Islands. Daar hebben we voor morgen een tocht met een boot geboekt waarbij we dolfijnen kunnen zien en er ook mee kunnen zwemmen. Vanavond hebben we in het stadje gegeten.

2 December

Vanochtend moesten we om 9.15 verzamelen op de pier. Daar vertrokken we met de boot en vaarde we eerst naar Russell om daar nog wat meer mensen op te halen. Daarna vaarden we de baai door. Na nog niet zo heel lang te hebben gevaren zagen we de eerste dolfijnen. De boot vaarde erheen en ging toen stil liggen.

Er waren echt ontzettend veel dolfijnen. Ze kwamen ook steeds erg goed boven en waren veel met elkaar aan het spelen. Sommige sprongen ook erg hoog wat mooi was om te zien. We hebben best een lange tijd rond-gedobberd en hebben heel veel dolfijnen kunnen zien.

Toen we weer verder vaarden zwommen er ook een paar voor bij de boot mee waar Laurens erg goede foto's van heeft kunnen maken. Bij deze groep dolfijnen konden we niet gaan zwemmen omdat er een kleintje bij zat en dat moet erg vaak gevoed worden en anders zou dat verstoord worden.

Daarna zijn we naar een baai gevaren waar een dolfijn rond zwom. Daar mochten we het water in om met hem te zwemmen. Wij zijn niet het water ingegaan, want het water was maar 15 graden en omdat het maar een dolfijn was zwom hij ook steeds erg ver weg dus was het niet echt de moeite om het water in te gaan.

Toen iedereen weer aan boord was gingen we weer verder en vaarden we naar the Hole in the Rock. Het gat in de rots komt nog uit de tijd van de dinosaurussen. We zijn door het gat heen gevaren en zagen aan de andere kant van de rots dat daar ook een beginnend gat was. We zijn een klein eindje de zee opgevaren om bij een hele grote groep vogels te kijken die daar aan het vissen waren.

Daarna zijn we naar een strandje gevaren waar we de boot af mochten en ongeveer een uurtje op het strand konden liggen. Rond half 3 was iedereen weer op de boot en zijn we langs de kust weer terug gevaren. We zijn weer eerst gestopt in Russell en daarna weer terug naar Pahia. Toen we de boot afkwamen was het heerlijk weer.

Eindelijk was het lekker warm. We zijn teruggegaan naar de camper en zijn een stuk gaan rijden om een slaapplaats te zoeken. We zijn op een parkeerplaats gestopt waar opstond dat bij zonsondergang het hek dicht ging. Wij vonden dat niet erg want zouden morgen toch niet vroeg vertrekken.

Dus wij zijn daar gewoon gaan staan. Kwamen ze toen de zon onder was ons wegsturen want we mochten daar niet slapen. Laurens nog even geprobeerd of het niet toch kon maar helaas. Dus zijn we een eind verder gereden. Laurens in zijn boxer achter het stuur en ik ben gewoon in bed blijven liggen. We zijn in een straat een eind verderop gaan staan. Middenin een villawijk.

3 December

Vanochtend werden we wakker en gelukkig was het weer lekker weer. Het was al behoorlijk warm. We zijn naar Doubtless Bay gereden en hebben daar een tijdje op het strand gelegen,maar Laurens was dat al snel beu. Dus zijn we maar verder gaan rijden. We zijn naar Ninety Miles Beach gereden. We hadden geen zin om helemaal tot de top te rijden dus zijn we bij de eerste mogelijkheid het strand opgereden.

Echt maf dat je met de camper gewoon over het strand rijdt. Het was echt hard zand want we lieten niet eens een spoor achter. We hebben nog even 100 gereden want Laurens wilde dat natuurlijk gedaan hebben. Daarna wilden we het strand weer afrijden alleen deden we dat aan de verkeerde kant waar wat mul zand lag. Dus ja hoor we kwamen weer eens vast te zitten.

Gelukkig kwam er net een jeep langs die ons heeft geholpen om er weer uit te komen en heeft ons voorgereden waar we er wel goed uit konden komen. Nadat we het strand weer af zijn gereden zijn we weer via de west-kust naar beneden gereden. We zijn in het eerste dorpje dat we tegenkwamen nog wezen informeren hoe duur het zeevissen was maar dat was zo ontzettend duur dat we dat maar niet gedaan hebben.

We zijn weer verder gereden en hebben een stuk behoorlijk hard doorgereden omdat we de Ferry van 5 uur wilden halen omdat we anders een uur moesten wachten. Aan de andere kant zijn we nog een heel stuk doorgereden omdat we nergens een goede plek vonden om te slapen. We zijn nog gestopt bij een Kauri-boom.

Die boom was 14meter in omtrek en 51 meter hoog. Hij was ongeveer 1500 jaar oud. Erg groot dus. We zijn doorgereden tot Dargaville waar we in een woonwijk hebben gestaan om te slapen.

4 December

Vanochtend waren we behoorlijk vroeg wakker. Daarom zijn we eerst het stadje ingegaan waar we voor Laurens een nieuw boek hebben gekocht en meteen ook onze mail hebben gelezen. Daarna zijn we gaan rijden. We hebben weer een hele tocht voor de boeg vandaag. Tegen het einde van de middag zijn we bij Corromandel.

Het valt ons behoorlijk tegen wat er allemaal te doen is. We rijden tot ongeveer 18.00 door en zijn dan in Whitianga. Hier is ook het Hot Water Beach en gaan we morgen kijken of Laurens hier kan gaan diepzeevissen.

5 December

Raar hoor vandaag is het in Nederland Sinterklaas en wij zitten aan de andere kant van de wereld in de zomer. Rond 10 uur waren we bij het infocentrum. Daar zeiden ze dat het te vroeg in het seizoen is om te diepzeevissen en dat er wel gevist wordt alleen dat er maar kleine vissen worden gevangen. Dat is niet wat Laurens in gedachten had dus hij ziet er maar vanaf en we gaan verder rijden naar Hot Water Beach.

Daar zijn we veel te vroeg want het wordt pas eb rond 1 uur. Dus gaan we op het strand liggen. Maar de zon gaat steeds weg en dan is het erg koud dus gaan we maar weer in de camper zitten. Toen het eb was, was het behoorlijk druk op het strand. Je moest zelf een gat graven op het strand om bij het warme water te komen dus Laurens wachtte heel slim een tijdje tot iedereen een gat gegraven had.

Toen ging hij erheen en heeft hij even in het gat dat iemand anders gegraven heeft gezeten. Het water was heel heet zei hij zelfs zo erg dat je op sommige plaatsen niet je hand erin kan houden zo warm. Rond 65 graden. Ik ben niet mee geweest omdat ik deze week behoorlijk last van heimwee heb. Hierna zijn we weer verder gereden naar Tauranga. We waren daar rond 5 uur.

Kristel was erg verrast dat we al zo vroeg hierwaren want eigenlijk zouden we pas zaterdag komen omdat zondag de doop van Ryan is. Maar omdat we alles al gezien hadden had het voor ons geen zin om nog langer in het noorden te blijven. Het weer zit ons ook nog steeds niet mee. Gelukkig is het in Tauranga wel vaak mooi weer dus vandaar dat we al hierheen waren gegaan.

's Avonds hebben we bij de familie pasta gegeten en Laurens heeft Vaughan geholpen met de kerst verlichting te installeren. Kristelging vanavond met Joel naar de film dus zijn wij in de camper een boek gaan lezen. Toen ze terug kwamen is ze nog wat komen drinken in de camper.

6 December

Vanochtend eerst een beetje uitgeslapen. Daarna even een deel van de was gedaan. Ben ook al bezig met de tassen inpakken want we zitten toch tot maandag hier en daarna hebben we niet veel meer nodig. 's Middags zijn Laurens en ik de stad ingegaan. We hebben een rondje gelopen en twee boeken voor Laurens gekocht en daarna nog een tijdje op een terras gezeten.

Rond 5 uur zijn we weer terug gereden naar Kristel. We hebben 's avonds in de camper gegeten en na het eten zijn Kristel en joel nog wat bij ons komen drinken.

7 December

Vandaag was het weer heerlijk weer. We zijn de hele dag niet met de camper weggeweest en hebben lekker in de zon in de tuin gelegen en gezeten. En we zijn behoorlijk verbrand. Wel erg lekker om dan te bedenken dat in Nederland iedereen in de kou zit. 's Avonds hebben we met de hele familie pizza gegeten. Na het eten is Laurens Vaughan gaan helpen met het versieren van de pad van het huis met kerstversieringen. Allemaal van die opblaas dingen.

Hun verkopen die zelf ook dus hebben ze ook echt heel de tuin vol staan met die dingen. Wel erg mooi. Jammer dat we er geen mee kunnen nemen. Ze doen ook mee aan een wedstrijd. Opeen folder staan alle adressen van de huizen die versierd zijn en daar kun je dan langs rijden en dan wordt het mooiste huis uitgekozen.

8 December

Vanochtend ben ik met Kristel, Denise, Aaron en Ryan naar een soort van muziekles gegaan. Daarna zijn we in de stad kleertjes gaan kopen voor Ryan omdat die zondag gedoopt wordt. Daarna gingen we nog even naar de supermarkt omdat ik wat blikjes cola en bier moest hebben. Dus wij staan bij de kassa vraagt dat mens naar mijn ID. die had ik niet bij me en toen zei ze dat ik dat bier niet mee mocht nemen.

Kristel had wel ID bij dus ze zegt dan koop ik het. Maar dat mocht niet zei die vrouw want dan zou ze het voor mij kopen. Ik kan niet zo heel goed Engels dus ik kon niet echt wat terugzeggen anders had ik dat wel gedaan want ik ontplofte bijna zo kwaad was ik. Dus zijn we zonder bier weggegaan.

Naderhand dacht ik, ik had eigenlijk de rest van de boodschappen ook moeten laten staan maar daar dacht ik op dat moment niet aan. 's Middags hebben we een beetje in de camper rond ge-hangen en spelletjes gedaan. Rond half 6 ging Kristel weg. Ze had eerst een etentje van het werk van Joel en daarna gaan ze een weekend naar Taupo.

Wij gaan niet mee omdat we vinden dat dit het laatste weekend voor Kristel is met haar vrienden hier en met ons erbij zit ze toch steeds Nederlands te praten en dat is voor die vrienden ook niet leuk. Dus hebben wij besloten dat wij bij de camper blijven.

's Avonds kwam Vaughan vragen of we mee wilden een rondje rijden met de auto en dan naar de verlichting kijken. Dat hebben we gedaan en het is echt geweldig. Een huis was zo ontzettend versierd. Echt super mooi!! Toen we weer thuis aankwamen zijn we nog wat mee gaan drinken en even kletsen en daarna gaan slapen.

9 December

Vanochtend waren we rond 10 uur wakker. Laurens is met Vaughan meegegaan. Ze zijn een tuintafel en stoelen gaan halen voor het feest van morgen. Ik heb Denise geholpen in de keuken. Ze kan echt super mooie taarten maken. Toen de mannen terug waren zo rond 1 uur zijn hun de stoelen en tafel in elkaar gaan zetten en Denise en ik zijn naar de supermarkt gegaan voor de boodschappen van morgen.

Daarna hebben we wat opgeruimd. 's Avonds hebben we friet met lasagne blokken gegeten. Dat was erg lekker. 's Avonds zou ik eigenlijk Denise helpen met oliebollen bakken, maar ik kreeg zo ontzettend buikpijn dat ik al vroeg op bed lag.10 December:Vanochtend eerst lekker uitgeslapen.

Daarna zijn we in huis onder de douche gegaan. Das toch wel weer fijner dan zo'n kleine douche in de camper. Rond 1 uur was Kristel weer terug. Toen was het even stressen in huis. Iedereen moest onder de douche. Ryan moest zijn doopkleren aan. Het laatste eten moest klaargemaakt worden. Rond kwart voor 3 was alles klaar en gingen we naar de kerk waar de doop gehouden werd. Om 3 uur moesten we er zijn maar dat werd 10 over 3.

Dopen gaat hier heel anders dan bij ons. Het is alleen maar met een klein groepje familie. In een hoek van de kerk wordt er dan eerst een Bijbelgedeelte gedaan,en daarna lopen we met z'n allen naar een plaats waar de schaal met water staat. En daar werd Ryan dan gedoopt. De olie waarmee zijn gezicht werd ingesmeerd vond Ryan maar vies want hij stak meteen zijn tong uit.

Daarna allemaal weer in de auto en terug naar huis. De hele familie gaat mee en dan komt al het eten op tafel. Echt niet normaal hoeveel ze hier eten. Van alles kwam op tafel. Rond etenstijd gingen een paar familieleden naar huis en toen ging de bbq aan. Daar was ook weer veel bij te eten. Tijdens de bbq kwamen ook wat vrienden van Kristel omdat ze nu ook bijna weggaat.

Het was een erg gezellige middag en avond. Rond 9 uur was iedereen weg en toen hebben Joel, Kristel, Laurens en ik nog een spelletje Buzz op de Playstation gedaan. Rond half 12 gingen we uiteindelijk pas naar bed.

11 December

Vanochtend eerst een tijdje uitgeslapen. Daarna ben ik de camper op gaan ruimen en is Laurens nog even met Denise naar hun zaak geweest waar ze glazen platen op moesten halen. Vaughan kwam met Laurens mee terug dus we hebben van allebei afscheid kunnen nemen. Daarna nog afscheid genomen van Kristel. Maar dat is gelukkig niet voor lang.

Rond 12.15 zijn we weer weggereden. We zijn in een stuk doorgereden naar Auckland. We zijn daar eerst een behoorlijke tijd aan het zoeken geweest naar een camping. We waren uiteindelijk pas om 16.30bij een camping.

Vanaf de camping hebben we de bus naar de stad genomen. Daar zijn we eerst wat gaan eten op een terrasje aan de haven. Daarna zijn we teruggelopen naar de Sky Tower. Dat is een toren van 328 meter hoog. Dat is 4 meter hoger dan de Eiffeltoren. Je gaat met de lift met een glazen bodem en zijkant naar het observatieplatform. Dat is op 186 meter hoog.

Daar kun je helemaal rond lopen. Dit platform is ook breder dan de toren zelf en dan hebben ze glas op de grond gemaakt zodat je recht naar beneden kijkt. Hier kun je ook op lopen wat een erg raar gevoel geeft. Daarna zijn we met de lift nog wat hoger geweest naar 220 meter, dat is het hoogste punt waar je komen kan.

We zijn er gebleven tot het donker was en dat was helemaal mooi om te zien. Na de Sky Tower zijn we op zoek gegaan naar de Minus 5 bar die we vonden in de haven. Het is in die bar dus continu -5 graden. Voor je naar binnen mag krijg je eerst een dikke jas, handschoenen en warme schoenen aan. Het was erg mooi in die bar. Allemaal sculpturen van ijs.

We kregen er een cocktail in een glas van ijs. Het stukje waaraan je je mond zette smolt ook echt weg. Daarna zijn we weer terug naar de camping gegaan waar we rond 12uur op bed lagen.

12 December

Vanochtend zijn we rond kwart voor 10 weggereden op de camping. We zijn naar Rainbows End gegaan. Dat is een pretpark. En volgens ons de enige want verder zijn we nog niks tegengekomen in NZ. Rond 10.10 waren we binnen. We hebben er tot 4 uur doorgebracht. Het was een erg leuk park. Ze hadden een vrije val waarbij je met 82 km naar beneden valt.

Er was een simulator, boomstammen, 180 graden film, python, goldrush, botsbootjes, kartauto's, amusementenhal, schommelschip. Best behoorlijk veel dus. Rond 4 uur waren we weer buiten en toen zijn we eerst naar Apollo gereden om te vragen of we de camper moeten wassen van buiten maar dat hoeft gelukkig niet. Daarna zijn we naar de camping gereden. 's Avonds nog een spelletje gedaan.

13 December

Zo, dit is onze laatste volle dag in Nieuw-Zeeland. Vandaag hebben we niks meer te doen. We hebben vanochtend lekker een beetje uitgeslapen. Rond half 11 reden we weg op de camping. Toen zijn we naar een winkelcentrum daar in de buurt geweest en hebben daar een beetje rondgelopen. Daarna zijn we met de camper een plaatsje gaan zoeken om te slapen vlakbij waar we de camper in moeten leveren.

We vonden daar een parkeerplaats bij een park en daar hebben we de rest van de dag gestaan. We hebben de camper opgeruimd en verder een paar spelletjes nog gedaan en wat gelezen. We zijn op tijd gaan slapen.

14 December

Vanochtend waren we al op tijd wakker. We hebben al onze spullen ingepakt en opgeruimd en zijn op tijd naar Apollo gegaan. Daar werd onze camper nagekeken en alles was goed. Ook hebben we daar verteld over de lekkende achterdeur en dat ons dat 5 dagen heeft gekost. We hadden eigenlijk niet verwacht dat we daar iets voor zouden krijgen maar we kregen 100 dollar per dag voor de opgelopen vertraging. Wij vonden dat allang goed natuurlijk.

Daarna zijn we naar het vliegveld gebracht. Daar hebben we ingecheckt en zijn we ook maar meteen door de douane gegaan. Dat was misschien niet zo'n goed idee want we kwamen erachter dat je daar niet meer mocht roken. Laurens is nog wezen vragen of hij even terug mocht om te roken maar dat mocht niet dus is hij op de wc gaan roken. Op Singapore moesten we overstappen. Dat is echt een super mooi vliegveld.

We hebben daar nog een tijdje moeten wachten en toen mochten we weer het vliegtuig in. Daar hebben we 1,5uur moeten wachten omdat het vliegtuig zijn slot had gemist. Dat betekent dus dat hij niet meer kan opstijgen en dat ze moeten wachten tot er ergens een plekje vrij komt. Dat was dus na 1,5 uur. Daarna konden we eindelijk de lucht in en kwamen we na een erg lange en erg vermoeiende vlucht aan op Schiphol.

We hebben bijna niet kunnen slapen. Maar eindelijk waren we dan toch thuis. Het was een super mooie ervaring voor ons die we nooit zullen vergeten. Ook dankzij de mooie foto's die we hebben gemaakt. Nieuw Zeeland is een schitterend land en we zullen nog erg lang napraten over de mooie dingen die we daar hebben gezien en gedaan.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors