Heli-hiken in Nieuw-Zeeland

Heli-hiken in Nieuw-Zeeland

door Maaike Lut

Een activiteit die je écht niet mag missen? Dat is een heli-hike over een van de verschillende gletsjers die het land te bieden heeft. Zoals de naam al doet vermoeden stap je in een helikopter én ga je hiken. En dat wandelen doe je op een gletsjer.

De meesten doen hem bij Franz Josef of Fox Glacier, wij kozen juist voor de langste gletsjer van het land, Tasman Glacier, met uitzicht op Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Zorg wel dat je de heli-hike in het vroegere stadium van je reis hebt gepland, zodat je nog voldoende tijd hebt om het een andere dag te doen, mocht het weer niet mee zitten.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij vlogen met The Helicopter Line voor een klein halfuur in een helikopter langs de imposante bergen en vlak langs het gletsjerijs. Het gevoel dat je krijgt terwijl je in een helikopter zit is best gek en misschien zelfs ietwat vreemd. Je stijgt enorm snel op en de bochten zijn scherp, waardoor je lichaam even moet wennen. Maar het uitzicht dat je ervoor terugkrijgt is fenomenaal! In de heli passen maximaal zes personen, inclusief de piloot, dus een goed uitzicht heb je altijd.

De piloot zet je af op het ijs, waarbij je al bukkend de helikopter dient uit te lopen. En dan is het tijd voor de hike. Je bindt de spikes onder je schoenen en loopt in een rijtje achter de gids aan. De gids maakt trappetjes voor je in het ijs, zodat je gemakkelijk de ijsheuvels kan oplopen. Hij of zij laat je gaten zien en je hoort zo nu en dan het water nog onder het ijs doorstromen. En het absolute hoogtepunt tijdens deze excursie is het kruipen ónder het ijs. Niet aan te raden als je claustrofobisch bent, want je moet jezelf klein maken om je wegwijs te maken in de ijshol. Wél sterk aan te raden als je iets meer spanning en sensatie zoekt. Je ziet al gauw dat het ijs hier een stuk schoner is, want op het oppervlakte kan het hier en daar wat bruine tinten hebben.

De tour is wel wat prijzig, maar zeker meer dan de moeite waard. Want hoe vaak krijg je nou de kans om daadwerkelijk op een gletsjer te hiken? Je hebt fantastische uitzichten die je elders niet hebt, en met de spikes onder je schoenen voel je je de koning te rijk. The Helicopter Line is een aanbieder met jarenlange ervaring en kennen overigens de mooiste plekken in en op het ijs. Dus ben jij opzoek naar een onvergetelijke ervaring tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland? Check dan de website van The Helicopter Line en boek alvast jouw trip!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors