Froukje en Rian touren 3 maanden door NZ

Froukje en Rian touren 3 maanden door NZ

door Froukje & Rian

4 Oktober 2004

Morgen is het zover!

Jaja, bijna is het dan zover. Morgen (5 Oktober) vertrekken Rian en ik voor 3 maanden naar Nieuw Zeeland, en daarna gaan we nog 2 weken naar Maleisië. Vandaag was het een lange dag, doordat ik vanmorgen om 6.45 uur al wakker gebeld werd door DJ Giel Beelen van 3 FM.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Goeie terugpakactie van Remco omdat ik hem ooit ook zoiets had geflikt.....

Dat was mijn uitleg waarom ik vandaag al vroeg wakker was. Vandaag heb ik geprobeerd om alles in mijn backpack te krijgen, wat nog niet zo heel soepel ging..... dadelijk maar eens gaan kijken wat ik dan toch maar thuislaat...

Wat we allemaal gaan doen weten we nog niet, maar het gaat zeker heel leuk worden. Voor degene die niet weten waar Nieuw Zeeland ligt, raad ik aan om de wereldbol te raadplegen. Of graaf een heel diep gat door de aarde heen, dan kom je er ook wel. Als jullie hier aan het balen zijn kun je je misschien troosten met de gedachten dat het bij ons wél mooi weer is! Zooooo dat was het voor nu vanuit Nederland, verwacht niet dat we morgen al mailen dat we goed zijn aangekomen, want daar gaan 36 uur over heen (zonder vertragingen!!!)

7 Oktober 2004

We zijn er!!!!!
In het kort:: Dinsdag 5 Oktober vertrokken in Heel om 13.30 uur, twee dagen later om 15.00 uur aangekomen in ons tijdelijke studentenhuis. Wat neer komt op een reis van 37 uur!!! In het lang: De vlucht was lang maar niet vervelend. Vooral Froukje had erger verwacht. We hadden dan ook plaatsen met extra beenruimte en 2 x een ontbijt met biefstuk en gekookte aardappels ;-) jaha daar doe je het voor. Zelfs de 5 uur wachten in Londen en 3 uur in Kuala Lumpur waren niet vervelend.

Lieve brieven van thuis gelezen, spelletjes gedaan, mensen gekeken en vooral zoeken naar de gate. Omdat Nieuw-Zeeland los ligt van de rest van de wereld en bang is voor enge ziektes en bacteriën, werden we eerst vergast in het vliegtuig, maar dat hebben we gelukkig overleeft. En toen..... moesten onze voeten gedesinfecteerd worden.

Rian maakt als toerist natuurlijk meteen een foto van het hele gebeuren, begint er een grote douane meneer te zwaaien. Dus wij zwaaien terug als goed opgevoede Nederlands meisjes. Wat blijkt is deze meneer een Nederlander en lang niet zo aardig als de Nieuw-Zeelanders, we mogen dus geen foto's maken. Echt belachelijk....... maar we hebben hem (de foto dan hè) wel :-).

Wat blijkt nu dat desinfecteren is helemaal niet nodig want we waren nog geen 10 minuten buiten of onze schoenen waren al schoon geregend... Het probleem is alleen dat we nog steeds niet beseffen dat we aan de andere kant van de wereld zijn. Het weer is namelijk precies zoals we gewend zijn in Nederland. En daar bij komt dat we op weg naar het Hostel ook nog eens in de file belandden, dus een vakantie gevoel zit er (nog) niet in.

Uiteindelijk aangekomen na een taxirit door een tulbandchauffeur blijkt het hostel een vaag huisje te zijn met hippiekleuren (veredeld studentenhuis). De hippies hangen hier ook op de bank, iemand om ons te ontvangen is er niet dus gaan we er maar bij zitten om vervolgens straal genegeerd te worden. Dit was het voor nu. Als het blijft regenen horen jullie snel weer van ons!

ps. Bedankt Nederland, we zijn het vertouwen in de mensen kwijt, ze helpen ons zonder dat we dat vragen en wij concluderen meteen dat ze ons willen afzetten.

8 Oktober 2004 om 9:30

Marathon in Auckland gelopen.... Huidige status: moe

Nog steeds gratis internet dus nu weer een korte up-date. Niet dat jullie nu verwachten dat we steeds elke dag een berichtje gaan schrijven, maar nu toevallig wel!Vandaag hebben we heel Auckland zo'n 4 keer op een neer gelopen en dat is niet zo maar iets! Tis hier namelijk vrij bergachtig, mooi maar wel vermoeiend. buiten dat is het ook nog een vrij grote stad, dus er zitten al heel wat kilometers in de benen na vandaag.

We gingen op zoek naar een auto,met onze kennis van zaken een makkie. Niet dus. Genoeg auto's te koop een ook niet duur, maar hoe weet je nu dat ie het 3 maanden doet zonder problemen. Vandaag hebben we daarom vooral veel informatie gewonnen en besloten dat we wachten tot zondag,dan is een speciale ''bijeenkomst'' waar iedereen z'n auto kan verkopen, daar staat vast wel wat tussen voor ons (hopen we).

Morgen verkassen we naar een ander hostel, meer in het centrum van Auckland. Een heel ander hostel dat dit, hier kunnen zo'n 30 mensen slapen, en het hostel waar we morgen gaan slapen wel 500! Eens kijken wat ons beter bevalt....Verder nog een aantal dingen ontdekt vandaag die nogal anders zijn: je kunt hier soms een kruising (als voetganger) schuin oversteken, dan leggen ze gewoon al het verkeer stil en is de hele kruising vrij voor voetganger, vaag hè!

Verder ben ik erg benieuwd hoe het links rijden gaat verlopen, we zijn er nu wel al achter (na een paar keer bijna tegen een auto aangelopen te hebben) dat je over je rechterschouder moet kijken i.p.v. de linker! Zijn jullie je er trouwens van bewust dat je in Nederland altijd de rechterkant van de roltrap moet hebben en niet de linker?? Wij niet totdat we hier automatisch naar rechts liepen en toen ontdekte dat ook dat anders was!Zo dat was het weer voor nu denk ik, want ondanks dat het pas 20.30 is gaan wij over niet al te lange tijd naar bed (nog een overblijfsel van de vlucht).

11 Oktober 2004 om 3:36

We hebben een auto !!! Hoi iedereen daar ver weg!T lijkt ons gelukt! We hebben een auto, en aangezien hij vanmorgen ook weer startte een -redelijk- goede. Voor zover dat kan voor dat geld. Gisteren (zondag!) zijn we naar een een racebaan geweest, die op zondagmorgen omgetoverd wordt tot een hele grote auto-verkoop-plaats. Wij gingen vol goede moed, met onze backpacks (zodat we meteen weg konden, met de auto) daar naartoe. aangezien we in die 3 dagen dat we al in Auckland waren een heleboel meer te weten waren gekomen over auto's leek het goed te komen.

Daar aangekomen, bleek het erg groot! Gelukkig zijn de Nieuw-Zeelanders erg behulpzaam (als je op een kaartje kijkt waar je ook alweer naar toe moet, gaan de mensen je al helpen, zonder dat we wat vragen, er ging een wereld voor ons open...) en je kon ook een auto laten checken voordat je em kocht.Om 9.00uur maakte we al de eerste testrit in een auto, we moesten dus ook links rijden!! Het leek ons wel een goede auto dus wilde wij hem wel laten checken, maar dat wilde de verkopen niet, hij zal dus wel niet in orde zijn geweest.

Later maakte we een 2e testrit in de auto van een iemand uit Afghanistan, die niet goed engels sprak en dus geen mooie verkooppraatjes had, dat was wel beter. Deze auto kwam redelijk goed door de test, maar er moest wel wat aan gebeuren , de timing chain moest vervangen worden (volgens mij de V-snaar) en nog wat kleinere dingentjes. Ondanks dat wilde we de auto wel kopen, maar wel goedkoper. Toen kwam onze afdingkunst (geleerd in Turkije) erbij kijken.

Uiteindelijk kregen we de auto voor de prijs die wij wilde betalen, goed he ;) Uiteindelijk betaalde we 1400 dollar voor de auto en nog 200 dollar voor de check en het op naam zetten. 1 dollar is net zoveel als een oude gulden en er moet nog voor 500 dollar aan gerepareerd worden ongeveer. Goeie koop, volgens ons.Het is een hele mooie (not) Toyata Carolla geworden (Frouk kon die van thuis niet missen, al iets die in iets betere staat!) uit 1988.

Hij heeft dus al heel wat kilometers op de teller staan en het stuur aan de rechterkant. Dat is best wel ff wennen, vooral met het knipperlicht enzo. Hier had ik van te voren niet zo zwaar over gedacht maar het blijkt toch wel ff goed opletten. We hebben vandaag ook maar meteen een goede verzekering geregeld, je weet maar nooit....Na alles geregeld te hebben en heel blij te zijn dat het uiteindelijk toch gelukt was zijn we naar Hamilton gereden (zie kaartje de grootste stad in het binnenland).

Hier hebben we echt een super relaxt backpackers motel gevonden. Er zijn hier geen andere backpackers dus we slapen op een 4 persoons kamer voor ons tweeën en hebben een hele keuken, woonkamer en badkamer voor ons alleen, dus eigenlijk een heel huis!!! en weer zijn we verbaast over hoe vriendelijk de mensen zijn, ze doen zo ongeveer onze was en bellen een garage voor de auto. Nu staat de auto bij de garage.Dus op naar de natuur nu of naar een ski gebied...das nog niet helemaal duidelijk. We plannen nog steeds van dag tot dag.

15 Oktober 2004 om 3:25

Nu in Wanganui (probeer dat maar eens uit te spreken!!!) Nadat we 2 dagen in ons huis in Hamilton doorgebracht hebben zijn we doorgereden naar Turangi. Tijdens deze reis zijn we gestopt bij de Waitomo Caves, dat zijn grotten waar gloeiwormen leven. Erg leuk om eens te zien.Vanuit Turangi wilde namelijk gaan snowboarden. Op weg naar de piste reden we door vulkaanlandschap. De berg waar de piste ligt is namelijk een vulkaan, met nog heel veel sneeuw voor de tijd van het jaar!

Onderweg erg mooie uitzichten (foto's komen nu echt snel!). Bij de piste aangekomen, blijkt er genoeg sneeuw te liggen, maar de liften zijn gesloten omdat het te hard waait. Erg jammer, maar we hebben toch in de sneeuw gelopen, en ge pre-skieed. We hopen dat we nog een kans krijgen om op het zuidereiland te gaan snowboarden.Omdat we dus niet konden snowboarden besloten we om meteen verder te rijden, over de long forgotten highway. Nou dat hebben we geweten, die naam is er niet voor niets.

Sowieso gaan alle autowegen hier dwars door de bergen, onze auto heeft het af en toe best zwaar (in de 2e versnelling met plankgas maar 30 km/pu omhoog!). Toch heeft hij deze weg, waar zo'n 15 km onverhard was, overleefd. Wij zijn trots op hem!Aangekomen in Strattford blijken we ''lucky'' te zijn want het is mooi weer en we hebben zicht op de Mount Taranaki, weer een vulkaan met sneeuw. Hier is btw de film ''The last Samurai'' opgenomen.

Op de berg hebben we een behoorlijke wandeling gemaakt naar de Dawson Falls. We waren erg verbaasd, maar Dawson's Creek wordt hier opgenomen! Nooit geweten!!!Vanmorgen zijn we weer vertrokken uit Strattford en naar Wanganui gereden. Hier blijven waarschijnlijk 2 nachtjes en daarna gaan we 1 nacht slapen in Palmerston North. Waarna we naar de hoofdstad (Wellington) gaan.

Hier maken we (als de reservering goed is gegaan) de overtocht naar het zuidereiland (20 Okt.) In Wellington zullen we ook proberen wat foto's op het log te zetten, zodat jullie mee kunnen genieten van de prachtige dingen die we zien!

16 Oktober 2004 om 5:37

We zijn nu in Palmerston North en we kunnen jullie nu eindelijk verblijden met een aantal foto's. Dit zijn foto's van de eerste dagen in Auckland en eentje van Mount Taranaki. Er kunnen niet meer foto's op het log (althans dat lukt ons niet) dus over een aantal dagen zetten we andere foto's er op!!! Als iemand weet hoe we er meer op moeten zetten laat het ons weten!!! Zo steken Nieuw Zeelanders een kruising over.

Ons eerste hostel in Auckland: Aloe tree, mooie kleurtjes hè! Vanuit deze toren (The Skytower) hebben we Auckland van boven af bekeken. Deze toren is een paar meter hoger dan de Eifeltoren.

26 Oktober 2004 om 6:23

Tis ff geleden maar hier zijn we weer. Met een volledige update van de afgelopen weken!Vanaf Palmerston North hebben we niet meer geschreven wat we meemaken. Om de update zo volledig mogelijk te maken beginnen we dus daar!In Palmerston North gingen we naar het NATIONAAL Rugby museum. Omdat rugby hier de nationale sport is leek het ons wel leuk om dat te zien. Het bleek echter erg lachwekkend te zijn. Het was niet meer dan een uit de hand gelopen verzameling in een huiskamer van een oud mannetje.

Omdat het zaterdagavond was gingen we naar de film, dit wilde we btw al heel lang maar de films draaien hier op onmogelijke tijden. We besloten naar een Nieuwzeelandse film te gaan, deze draaide wel op een normale tijd. Tip: "In my fathers Den" probeer hem in Nederland ook te kijken, is de moeite waard!Zondag zijn we vertrokken naar Wellington de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Hier zijn we drie dagen geweest, woensdag hadden we de overtocht naar het zuidereiland.

Wellington was een gezellige stad. We hebben cultureel gedaan en zijn een hele dag in een museum geweest. Erg gaaf, over alles wat maar met Nieuw Zeeland te maken heeft: vulkanen, aardbevingen, maori's, cultuur, natuur, dieren en geschiedenis.Verder zijn we met een Cable car een berg op gegaan en terug gewandeld naar de stad door de botanische tuinen. 's Middags hebben we ons vermaakt door te winkelen!!! en koffie te drinken bij Starbucks.

Woensdag was dan eindelijk de overtocht. We hadden erg geluk met het weer, 3 en een half uur op een boot met slecht weer lijkt ons geen pretje. Maar het zonnetje scheen en de lucht was blauw. Het laatste uur voeren we door de Marlborough Sounds, dit was echt adembenemend!!! zie hier onder een van de honderd foto's die we hebben genomen.

De volgende dag vertrokken we meteen verder naar Kaikoura. Hier hadden we afgesproken met Arjan (de broer van Rian, die hier toevallig een afstudeervak doet). De route hier naar toe was prachtig. we reden langs de zee met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Toen in het zonnetje (lekker puh) gepicknickt. <Rian> erg vaag en vreemd om Arjan hier, aan de andere kant van de wereld, te zien, maar wel erg leuk!!!!!

's Avonds hebben we gezellig met Arjan en Bouke (de studiegenoot) gegeten, foto's gekeken en film gekeken.'s Ochtends werden we wakker met het mooiste uitzicht ever. Het huisje van Arjan en Bouke (jaha ze hebben een eigen huisje) staat namelijk in een schapenwei. Vanuit ons bed zagen we de schapen op de voorgrond, de besneeuwde berg toppen op de achtergrond, de zee en dat met een heldere blauwe lucht en zonneschijn.Bouke spotte op het strand een zeerob!!! erg bijzonder om er zo vlak bij te zijn.

Na een nachtje bij Arjan en Bouke vertrokken we meteen verder naar het zuiden, omdat we graag nog wilden snowboarden. Toen we bij de berg aankwamen dachten we, we gaan ff kijken boven aan de berg, of we daar snowboard etc kunnen huren. Stomme gedachten. Het was een 16 km lange onverharde, steile, slingerweg. Met stukken rots op de weg dus die moesten we nog ontwijken ook! Boven aangekomen was het uitgestorven, dus konden we rare dingen gaan doen.

Wisten jullie dat als je met je blote voeten in de sneeuw loopt dit echt heel erg koud is! Froukje was erg trots op Rian en de auto toen we veilig weer beneden aan kwamen, hij had het namelijk nog al zwaar op de weg naar beneden, bleeeehhh wat kunnen auto's stinken.

Zaterdag eindelijk snowboarden!!!!!! whaaaaaaaaaaaa super gaaf!!!!!!! jippie!!!!!!!!! Er waren maar twee liften open en de sneeuw was slecht, maar toch het hele wintersport gevoel kwam boven, heerlijk! Zondag zijn we nog naar een Rodeo geweest. Dit is echt een big happening, iedereen van de omgeving komt kijken en zuipt zich helemaal klem. Voor ons was het leuk om eens te zien, maar wel erg zielig voor de dieren!

Hierna zijn we weer terug gegaan naar het vakantie huisje in de middle of nowhere, bij Arjan en Bouke. Hier wordt lekker voor ons gekookt en vuur gestookt dus blijven we een paar nachtjes. ;-)Vandaag iets heel bijzonders meegemaakt. We zijn in Kaikoura gaan Whale watchen. WE hebben 3 walvissen van heel dicht bij gezien! Echt super grote beesten, erg mooi als ze in het water duiken en hun staart te zien is! zie foto, helaas hadden we geen super zoom.....

6 November 2004 om 5:05

De laatste keer dat wel schreven waren we in Chrischurch. Hier zijn we een aantal dagen geweest. Het was een gezellige stad. We hebben wat oude gebouwen en museums bezocht, gewinkeld, lekker in het zonnetje in het stadspark gelegen en met een tram rondgereden uit 1922. We vertroken vanuit Christchurch richting Mnt cook, hoogste berg van Nieuw Zeeland. Onderweg besloten we te stoppen in Lake Tekapo, een piepklein dorpje met maar 250 inwoners en een prachtig blauw meer.

Hier hebben we een halve dag kunnen genieten van het prachtige blauwe meer. Kijk maar naar de onderstaande foto, die zegt genoeg.... Na het kleine dorpje Lake Tekapo, op naar het volgende kleine dorpje. Mount Cook village. Dit ligt midden tussen de bergen en heeft dus uitzicht op de Mnt cook, die maar liefst 3740 m hoog is! onderweg mooie besneeuwd bergtoppen maar het weer begon steeds slechter te worden.

Aangekomen in ons Hostel begon het flink te regenen en waaien met winstoten van maar liefst 110 km/pu! Het hostel kraakte van alle kanten, maar dat maakte het binnen wel weer gezellig! we hebben lekker knus en warm binnen films zitten kijken en zijn naar de sauna van ons hostel geweest. Dat terwijl we ons hadden voorgenomen om een mooie wandeling te maken, maar dat leek ons niet zo geweldig met dit weer!

De volgende dag hadden we wel geluk met het weer. Prachtig weer om te wandelen. We hebben een route gelopen naar een meertje met ijsschotsen erin en op de achtergrond de hoge mnt Cook. Dat was echt heel gaaf, en bijzonder. Het was echt heel warm en een paar meter van ons af was gewoon ijs en sneeuw! Later zijn we nog naar een uitzichtpunt op de Tasman gletsjer geweest. Erg vaag, je zag namelijk alleen maar zwart gesteente dat over het ijs lag. Dit neemt de gletsjer allemaal mee op zijn weg naar beneden.

Na al dat gewandel zijn we nog doorgereden naar Oamaru dat weer aan de oostkust ligt. Het was een rit van ongeveer 3 uur met weer prachtige uitzichten. Daar aangekomen hebben we ons nog moeten haasten, we wilde namelijk pinguins zien. Die komen net voor zonsondergang uit de zee om naar hun nesten te gaan. We zijn eerst naar een plek geweest waar een kolonie yellow eyed pinguins zitten. Deze zijn erg zeldzaam en we hebben er dan ook maar 3 gezien.

Hier een foto, met prijsvraag...... Zoek de pinguin. Wie em als eerste vindt en dit aan ons laat weten, krijgt een prijs! Hierna zijn we naar een ietsie-pietsie-touristsich iets geweest. Een kolonie van blauwe pinguïns. Daar hebben we er wel 72 van gezien (officieel geteld door een pinguin-teller, das hier een wel bekend beroep), erg grappige beestjes zeg!!Nu zijn we vandaag lekker een dagje rustig aan het doen in Oamaru. Morgen gaan we weer verder naar Dunedin, daar zullen we een paar dagen blijven.

13 November 2004 om 2:07

Nu dan weer onze spannende verhalen van de afgelopen week. Na onze vorige update zijn we naar Dunedin gereden. Van daaruit hebben we de Southern Scenic route gereden. Een erg mooie route over veel gravel roads. Onderweg veel mooie dingen gezien. Te veel om te vertellen. We hebben de mooiste dingen voor jullie uitgezocht op foto, maar het lukt weer eens niet met ons en de foto's. Nu zijn we weer chagrijnig en jullie kunnen nog geen foto's zien.De mooiste waterval! (een van de drie)

Een Sea lion, veel groter dan de zeerob van de vorige keer. Slope point, het meest zuidelijke puntje van Nieuw Zeeland. Nu zijn we in Invercargill, hier is niet zo super veel te beleven. Net lekker op een terrasje zitten lunchen en morgen vertrekken we richting de Milford Sound (wat volgens iedereen hier het mooiste van heel Nieuw Zeeland moet zijn).Wie weet komen de ontbrekende foto's nog een keer, anders weer nieuwe...Groetjes Froukje en RianPs.

Omdat we nu in het zuidelijkste stuk van onze reis zijn, hier een auto update! (voor degenen die dat interessant vinden) 3726 km gereden, 304 liter benzine getankt, 100 vogeltjes bijna dood gereden, 1 vogeltje echt dood gereden, oohhh zielig, 1x lampen aan laten staan = accu leeg, domdomdom, 3x natte kofferbak, Ondertussen hebben we ook 500 km gravel road (dus onverhard) gereden maar nog steeds geen lekke band! En 38690 bochten gemaakt, 638 bergen beklommen. En nog steeds doet hij het!!!

20 November 2004 om 3:04

Deze week hebben we het mooiste tot nu toe gezien! We hebben een overnight cruise gemaakt in de Doubtfull Sound! Dit is een groot fjord. Het is gelegen in Fjordland National Park. Fjorden zoals je die ook in Noorwegen hebt maar dan veel mooier! (denken wij)

Om bij de Sound te komen moesten we eerst een meer over met een bootje en daarna met de bus over een super mooie bergpas door regenwoud. Na 2 uur kwamen we bij de Sound aan. Echt super mooi was het hier! We zaten op een boot met 60 man, redelijk groot dus. Maar de enige boot in dit gebied!!!! Het was een super luxe boot en we werden goed verzorgt, heerlijk eten! We werden goed verzorgt door een hele leuke crew!

Heel bijzonder was het kajakken. We voelden ons erg klein in deze grote overweldigende natuur. Want sommige toppen zijn 1500 meter hoog! Onderweg hebben we nog weer een ander soort pinguin gezien en een kolonie zeerobben.De volgende ochtend waren we al om 5.30 uur wakker. We zijn meteen opgestaan om van de zonsondergang te genieten. Het was echt super gaaf! we stonden met ons tweeën op het dek terwijl de rest nog sliep. Het voelde als of we helemaal alleen waren in deze super mooie natuur.

Later op de ochtend kwamen we dolfijnen tegen! Echt super leuke beesten! heel vrolijk, ze zwommen met de boot mee en leken erg veel lol te hebben. Maar een foto maken van ze lukte niet echt, ze zijn veel te snel :S Hier dan toch een, helaas wel met regendruppel op de lens. Na deze bijzondere reis zijn we verder gegaan naar een andere Sound. Deze is erg toeristisch, de Milford Sound.

De dag dat we aankwamen regende flink. Er waren dus super veel mooie watervallen te zien. De dag erna wilde we weer weg gaan, helaas kwamen we er toen achter dat we een platte band hadden! De eerste.... en hopelijk de enigste.... Gelukkig wisten we met al onze charmes onze roommate zo ver te krijgen dat hij de band voor ons verwisselde. Lucky!Nu zijn we in Queenstown. Het is hier super toeristisch en erg veel poespas.

Je kunt hier veel extreme sporten doen, zoals bungyjumpen en skydiven etc. Maar daar wagen we ons nog niet aan. Je kunt hier ook goed uitgaan, dat hebben we gisteravond dan ook maar gedaan. Erg gezellig!Morgen gaan we via de west kust weer naar het noorden van het zuider eiland. Eerst gaan we morgen nog naar Glenory en voor de LOTR fans daar zijn veel scenes opgenomen. Namelijk Lothlorian, Isengard, Amon hen en Ithilien Camp.Helaas zit de helft van onze tijd in Nieuw Zeeland er al weer op :(

25 November 2004 om 3:13

Eigenlijk hebben we niet zo heel veel bijzonders gedaan sinds het afgelopen weekend, toen we de laatste update schreven. Maandag zijn we naar Wanaka gegaan, een plaatsje aan het gelijknamige weer. Daar hebben we dinsdag de hele dag (het regende) in ''Puzzleworld'' doorgebracht. Geweldig was dat! Een soort pretpark waar je de hele dag kon puzzelen, ronddwalen in een doolhof en voor de gek gehouden worden door scheve muren etc. Erg grappig.

Na Wanaka zijn we via Haast doorgereden naar Franz Josef, daar zijn we nu. Op dit moment regent het weer (aan de westkust waar we nu zijn, regent het het meeste van heel NZ), maar gelukkig is er voor morgen droog weer voorspeld. Morgen gaan we namelijk een hele dag op de Franz Josef gletsjer wandelen, dan krijgen van van die spikes onder onze schoenen en van die pinnen om in het ijs te slaan. We zijn erg benieuwd hoe het is.

30 November 2004 om 10:57

Zoals we de vorige keer vertelde hadden we een hoop leuke dingen op de planning staan, de gletsjer en de dolfijnen. Nou en of het leuk was!!! Eerst hebben jullie nog een aantal foto te goed van puzzle world. Daar vertelden we de vorige keer over:

Een gletsjer beklim je natuurlijk niet zomaar, nadat we volledig uitgerust waren. Dat betekend: crampons voor onder je schoenen (van die pinnen) een ijs-axe (zo'n hakbijl), handschoenen en een regenjas, kon het beginnen. Vies he, zo'n gletsjer..... Af en toe moesten we onszelf door een hele smalle spleet wurmen .Gelukkig hadden we een mooie dag dus konden we mooi in ons T-shirt en opgerolde broek op de gletsjer (ijs everywhere) lopen.

De dag na het beklimmen van de gletsjer zaten we lichtelijk onder de blauwe plekken en schrammen, maar ja wie stoer wil zijn.......... Toen zijn we weer terug gereden naar Christchucrh. Het lag niet helemaal op de route, maar we wilden graag met dolfijnen zwemmen en weer op bezoek bij Arjan en Bouke. Eerst zijn we zaterdagavond gezellig op stap gegaan. Toen de dag erna terug naar hun huisje met een Quad en een motor. Die wilden we wel ff uittesten.

En toen, weer een hoogtepunt van onze reis. Het zwemmen met de dolfijnen. Misschien kunnen jullie je niet echt voorstellen hoe dat is. Het is namelijk niet in een park of dierentuinachtig iets, maar gewoon in de zee. Ze leven daar in het wild en worden niet eens gevoerd. De dolfijnen vinden het echter leuk om een beetje te spelen met de boot en mensen. Eerst kregen we een dikke wetsuit aan, want het water was maar 14 graden.

Daarna met een bootje naar de zee, en toen we dolfijnen zonder jongen hadden gevonden mochten we dan ook het water in.We vonden het best wel een beetje eng, want ze komen best dicht bij je. Op nog geen 20 cm afstand zwommen ze langs. We werden er helemaal blij van, ze zijn ook zo leuk.Helaas vonden we het zwemmen te leuk dat we niet op de boot zijn gebleven om foto's te maken. Gelukkig waren er aardige mensen aan boord, die wel foto's maakte. Ze hebben ons beloofd om de foto's waar wij opstaan zullen mailen. Dus zou gauw we iets krijgen staan ze op het log!

Nou dat was het weer tot nu, jullie zijn weer helemaal bij.Morgen gaan we weer terug naar de westkust en dan nog maar een paar dagen op het prachtige zuidereiland. 9 December gaan we weer terug naar het noordereiland om daar de laatste dingen te zien en dan weer de auto te verkopen.

Helaas gaan we 4 Januari (dit is voor de mensen die steeds niet weten waar we nog meer naartoe gaan) naar Maleisië en we komen 20 Januari terug naar Nederland.Groetjes Rian en FroukjeP.s ik (Frouk) hoorde toevallig dat hier een lerarentekort is, iemand interesse om me hier gezelschap te houden, dan wil ik wel blijven!

11 December 2004 om 3:49

Kia ora Kia Ora (Maori voor hoi iedereen!) De dag nadat we met die lieve dolfijntjes hadden gezwommen gingen we weer terug naar de westkust waar we naar de punakaiki rocks gingen, oftewel de pancacke rocks. Dit natuurverschijnsel zorgt bij hoogtij voor omhoogspuitend water door blowholes, maar ook zonder dat zijn deze rotsformaties (die eruit zien als opelkaar gestapelde pannenkoeken) erg gaaf om te zien.

Daarna zijn we verder gereden naar het Abel Tasman National Park, dit is vernoemd naar een landgenoot van ons omdat hij hier als eerste Europeaan voet aan land zette. Dit National Park kenmerkt zich door prachtige gouden stranden en blauwe zee.Hier hebben we een mooie dagwandeling gemaakt door de bossen en over het strand. De volgende dag zijn we met z'n 2-en met een kajak de zee opgegaan. Gelukkig doorstonden we de ''test'' en vond het bedrijf ons goed genoeg om ons alleen de zee op te laten gaan.

Zo konden we tussen de middag aanleggen op een strandje helemaal voor ons alleen, waar we lekker een uur in het zonnetje hebben gelegen. Daarna zijn we verder gaan gegaan naar Nelson, waar we naar de kapper gingen en Picton waar we in het zonnetje in de tuin hebben gelegen. Vanuit Picton vertrok afgelopen Donderdag de ferry weer naar het noordereiland. Toen zijn we meteen doorgereden naar Napier.Hier was niet zo veel te beleven, alhoewel we gister voor het eerst de kiwi (vogel) ''het nationale symbool van Nieuw zeeland'' hebben gezien. Erg grappig beestje.

Helaas zagen we em niet in het wild, maar dat zal ook wel niet gebeuren. ze leven ' s nachts en er zijn er niet zo veel.Vanmorgen reden we van Napier naar Taupo. Daar aangekomen staken er allemaal ijzeren draadjes uit onze voorband, en jawel hoor, doordat we zoveel verstand hebben van auto's zagen we meteen dat dat niet goed was. Dus meteen maar ff laten fixen, nu kunnen we weer veilig rijden!

Genoeg voor nu, later meer.xxx Rian en FroukjeP.s Ben maar niet bezorgd, we hebben Sinterklaas gevierd! Helaas zonder cadeaus maar wel met pepernoten (gekocht in een Nederlands winkeltje een paar weken geleden) enne wat kerst betreft, dat vieren we hier al bijna 2 maanden lijkt het wel!

19 December 2004 om 23:19

The Craters of the moon! Dit is een vulkanisch landschap. Overal rook en craters. Erg apart alleen stonk het helaas naar rotte eieren. Zoals we de vorige keer schreven hadden we een kapotte band. Dus bij de garage 2 nieuwe voorbanden er op laten zetten en wat denk je..... na 5 kilometer al plat! Gelukkig kunnen we zelf een band van de auto verwisselen....cool he! Hier de maori. Dat zijn de oorspronkelijke inwoners van NZ. We zijn naar een show van hun geweest met zang en dans.

Ook kregen we een hangi. Dat is een maori diner! erg lekker maar de maori's zijn een beetje freaky, zie foto. Dit is de champagne pool. Dit is in een vulkanisch park bij Rotorua. Hier zijn overal Geisers, modderpools, zwavelstroompjes en wederom rook. Erg mooi al die verschillende kleuren in de natuur, zo apart! Hier Frouk in de Polonesian spa met uitzicht op lake Rotorua. Dit is water van 41 graden uit een natuurlijke bron. Erg lekker, maar wel erg heet!

Nog veel heter was de Hot water beach. Erg speciaal, je kan hier je eigen termaal pool graven in het zand. Nog geen meter van de koude zee en soms echt super heet als je op de goede plek graaft. Helaas een beetje crowdy. Dit is een foto genomen op schiereiland coromandel. In dit gebied zag je overal deze mooie bomen met rode bloemen. Deze worden hier Christmas trees genoemd, omdat ze bloeien rond kerstmis. Maar vrees niet, ze hebben hier in de woonkamers gewoon plastic dennebomen.Als je je afvraagt waarom de verhaaltjes niet zo mooi zijn, dat komt omdat we alles voor de tweede keer getypt hebben....grrr :@

28 December 2004 om 6:16

Hier in Nieuw Zeeland groeit de 2na grootste boom van de wereld. De Kauri boom! Nu konden we het natuurlijk niet laten om daar een bezoekje aan te brengen, nou ja.... we konden ze ook niet echt over het hoofd zien. De boom op de foto is 51,5 meter hoog, daarom past hij dus ook niet helemaal op de foto ;-)

Na twee dagen gerelaxed te hebben in een super mooi hostel gelegen in het bos... (we waren ook eigenlijk gedwongen om te relaxen want het regende..) zijn we naar het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland gereden! Dit deden over 90 mile beach! een snelweg op het strand, nou ja een stukje maar dan...De rit was de moeite waard want we hadden dit uitzicht: Cape Reinga

Hierna zijn we naar super super grote duinen gegaan, groter dan je je kan voorstellen. Hier hebben we sandboards gehuurd! het was een behoorlijke klim om hoog, zoals je Frouk ziet doen, in het mulle zand: Maar naar beneden des te leuker: Het was echt super gaaf om te doen! en het gaat echt heel hard, staand hebben we trouwens ook geprobeerd maar dat ging erg langzaam.... Terug bij de auto zaten we helemaal onder het zand, nu 5 dagen later vinden we nog steeds zand in onze oren!

Met kerst zijn we naar de Bay of Islands gegaan. Op kerstavond gaat iedereen uit en zuipt zich helemaal de tering. Een erg gezellig avond dus!In ons hostel was op 1ste kerstdag een brunch georganiseerd met champagne en al! Erg lekker en gezellig. Verder zijn we met kerst maar ff naar het strand geweest, en het was niet eens koud :-P

Op tweede kerstdag hebben we een zeiltocht gemaakt! Erg leuk, maar hard werken: Na een ochtend zeilen gingen we naar een van de 144 eilandjes in de baai. Naar de top klimmen op blote voeten en daar lekker in het gras liggen met prachtig uitzicht!

Het allerleukste van deze dag was nog wel de dolfijnen!!! Alweer maakte ze ons helemaal vrolijk! Dit keer gingen ze zelfs springen..... helaas was ons fototoestel te langzaam om dit vast te leggen dus jullie moeten het met deze foto's doen, ook mooi toch! Heel dicht bij zoals je aan de voeten kan zien, volgens mij is de rechter voet van Froukje..... en twee vinnetjes!

Nu zitten we weer in Auckland en vandaag hebben we geprobeerd onze auto te verkopen, maar helaas nog niet met succes...... Verder zijn we ook nog erg geschrokken van de zeebeving en is het maar de vraag of we nog naar Maleisie kunnen, maar daar hebben we komende week de tijd voor om dat uit te zoeken, als we naast onze auto zitten te wachten op kopers...

3 Januari 2005 om 4:07

This is Auckland, de stad waar 1 miljoen Nieuw Zeelanders wonen.De eerste dagen in Auckland hebben we onze tijd besteed aan het verkopen van onzen auto. We deden dit op de carmarket. Een plaats waar backpackers hun auto verkopen en kopen. Wij hebben daar zelf niet onze auto gekocht want de prijzen liggen er vrij hoog, maar dat was weer gunstig voor de verkoop ;)

Na 1,5 dag saai wachten op geïnteresseerde mensen -die er niet echt waren- kwam de omslag. Opeens waren er drie mensen tegelijk geïnteresseerd in onzen auto. Eigenlijk vonden ze hem allemaal een beetje te duur, maar het leek zo'n goeie auto..... Na een paar testritten en wat verkoopgepraat van ons besloot Tom, een erg leuke, engelse jongen dat hij de auto wel Ok vond. Hij wilde echter eerst een test laten doen door een monteur, das hier heel gebruikelijk.

Na een spannende uurtje wachten was de test gedaan, daar kwam uit dat de koppeling bijna kapot was, er 2 nieuwe banden op moesten en dat de remblokjes versleten waren en verder nog wat kleine dingen. Desondanks besloot Tom dat hij de auto wel wilde hebben als wij bereid waren om wat van de prijs af te doen.

Nu hadden wij -slim als we zijn- onze prijs wat hoger gemaakt dan wat we werkelijk voor de auto wilde hebben. Dus konden we makkelijk onze prijs omlaag doen naar 1800 dollar (omdat het voor jullie veel werk is om terug te gaan naar het bericht van 11 Oktober: we kochten hem destijds voor 1400!).

Toch nog mooi wat winst gemaakt en dus 3 maanden erg goedkoop (benzine kost hier 0.55 euro) gereisd!Toen waren we heel opgelucht dat we van de auto afwaren en dat we lekker nog een paar dagen hadden voordat we ons weer in een nieuw avontuur storten.Oudjaar vierden we hier 12 uur voor jullie thuis, als eerste van de wereld. Het was wel vreemd hoor...... We gingen samen met Linn een erg leuke Zweedse meid de stad in.

Omdat particulieren hier geen vuurwerk mogen afsteken was er maar weinig. Alleen maar 5 minuten van de skytower (die hoger is dan de eifeltoren) wat wel erg gaaf was! Helaas een beetje moeilijk om daar foto's van te maken.Toen weer onze ROOKVRIJE kroeg in, sinds 10 December 2004 zijn de kroegen hier rookvrij, wat een prettige bijkomstigheid is! Later zijn we nog op zoek gegaan naar een andere kroeg en toen kwamen we uit bij feestende Hare Krishna's, hebben we daar op straat maar wat mee gedanst!

Op nieuwjaarsdag hebben we heel fijn een opruiming gehouden en foldertjes uitgeknipt.'s Avonds was er tot onze verassing een bbq in ons hostel. Erg gezellig en ook erg lekker!Na de bbq zijn we naar Ocean's 12 gegaan en ik denk dat wij 2 de enige waren in de bioscoop die geen ondertiteling nodig hadden bij het Nederlands gesproken in de film, haha!Nu gaan we morgen naar Maleisië en moeten we deze zooi, want zo ziet onze hoek van de kamer eruit, nog gaan inpakken. Hopelijk past alles in nze backpack.......

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors